Štromar: Policija neka što prije pronađe autora letka, a mi ćemo Kostanjevca tužiti za klevetu

Objavljeno: 20.01.2015. 17:46

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Nakon održane tiskovne konferencije načelnika općine Vinica Marijana Kostanjevca, HNS Varaždinske županije reagirao je priopćenjem za medije.

Odlučno odbacuju svaku sumnju o tome da je HNS povezan s tiskanjem i distribucijom "bilo kakvih materijala ili letaka u kojima bi se vrijeđalo ili ružno govorilo o drugima", a izjave viničkog načelnika Kostanjevca karakteriziraju kao "govor mržnje" kojim je zasuo njihovu stranku.

- To nikad nije bio način rada HNS-a kao ozbiljne i odgovorne političke stranke - stoji u priopćenju koje potpisuje HNS-ov glasnogovornik Leonardo Lorbek.

>>Kostanjevac na rubu suza: Pustite moju obitelj! Nisam uzeo nikakav novac!

Kratkom izjavom oglasila se i predsjednica Podružnice HNS Vinica Snješka Žmegač, koja kaže da se HNS u Vinici nikad nije služio takvim načinom te oštro osuđuje sve koji se ponašaju na takav način.

- Uvijek smo interese građana općine Vinica imali na prvom mjestu, a tako će biti i dalje. Pozivam sve koji imaju bilo kakve informacije o navedenom letku da se obrate policiji da se taj slučaj što prije završi - kaže Žmegač, s čime se slaže i predsjednik županijskog HNS-a Predrag Štromar.

- Želja mi je da ovaj put policija što prije i s uspjehom razriješi ovaj slučaj i pronađe osobu koja je izradila i distribuirala navedeni letak. Međutim, ne mogu se oglušiti na ozbiljne optužbe viničkog načelnika, te ovaj put odlučno najavljujem da ćemo podnijeti tužbu za klevetu koju je iznio u svom obraćanju novinarima. Optužiti mene i čitavu stranku bez ikakvih dokaza, te pri tome koristiti prijetnje i govor mržnje više nećemo tolerirati i to mora prestati – zaključio je Štromar.

Komentari