komentar

Štromar: "Ne treba nam Čačićev porez za obnovu Zagreba"

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.04.2020. 08:58

Zadnja izmjena: 06.04.2020. 09:40

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić predložio je da se obnova Zagreba financira iz cijene goriva, odnosno povećanjem cijene za 1,2 kuna, čime bi tijekom pet godina dio obnove platili strani turisti. Kako prenosi 24 sata, ministar graditeljstva Predrag Štromar ne slaže se s takvim modelom.

>>Kako da obnovu Zagreba dijelom plate stranci? Čačić ima model

- Trudimo se osloboditi gospodarstvo nameta i u svemu tome samo bi građanima trebao još jedan Čačićev porez – riječi su kojima je Štromar za 24 sata komentirao Čačićev model, rekavši kako će novac namaći međunarodne pomoći i proračunskih sredstava države, Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije.

Čačić je rekao kako će obnova na ovaj ili onaj način morati biti plaćena, no Štromar kaže kako je trenutno još nepoznanica visina štete od potresa i stanje ekonomije nakon što epidemija završi. Model je komentirao i naftni stručnjak Davor Štern, koji kaže da je Vlada u kojoj je on bio ministar razmišljala o takvom porezu, a onda ga je uvela Račanova Vlada u kojoj je ministar bio Čačić. Ipak, smatra kako aktualne okolnosti nisu trenutak za to.

Komentari