reakcija na današnje izjave

Štromar uzvratio HDZ-u: 'Križanić je licemjeran, a Runac bez programa'

Objavljeno: 23.03.2017. 16:10

Zadnja izmjena: 23.03.2017. 16:10

Foto: Arhiva

Nakon današnjih izjava Josipa Križanića i Anđelka Stričaka kako župan Štromar namjerno zaustavlja dogradnju kirurgije odbijajući sve ponude dosadašnjih HDZ-ovih ministara zdravlja, oglasio se i sam župan koji u svom priopćenju kaže kako su Stričak i Križanić pokazali da su loše informirani, ali i da su sve samo ne vjerodostojni.

Župan u svom priopćenju podsjeća saborske zastupnike na sve ono što, kako kaže, su govorili i radili u protekle četiri godine. Između ostalog, ističe kako je Stričak u Saboru dizao ruku protiv svih projekata u Varaždinskoj županiji, te kako je, prema njegovim riječima,  podržao državni proračun u kojem nije bilo sredstava za škole u Varaždinskoj županiji.

'Ne bi bilo jeftinijeg prijevoza, ni udžbenika'

- Da su se obistinile želje gospodina Stričaka i HDZ-a, sad srednjoškolci ne bi imali sufinanciranje prijevoza. Uz to, da je bilo onako kako su Stričak i ostali članovi njegove stranke htjeli, sad ni umirovljenici ne bi imali jeftiniji prijevoz. Za razliku od Stričaka, mene pamćenje dobro služi pa znam da Stričak nije napravio baš ništa ni za to da učenici imaju besplatne udžbenike. Iz svega toga proizlazi jedan jedini zaključak, da je zastupniku Stričaku jedino bitna njegova fotelja u Saboru, a da za građane Varaždinske županije uopće ne mari. – dodao je župan.

U svom priopćenju Štromar se nadalje osvrće na Josipa Križanića, za kojeg kaže da ga pamćenje ne služi dobro ili je licemjeran, te pritom ističe njegovu izjavu vezanu uz porez na nekretnine kojem se, prema riječima župana tada protivio, a sada: 'kada njegova Vlada HDZ-a i Mosta potiho gura porez na nekretnine, on šuti.' – zaključuje Štromar.

Na kraju, kaže kako je žalosno da zastupnici HDZ-a ponovo pokušavaju obezvrijediti projekte koji su bitni za građane, te kako će se u naredne dvije godine u zdravstvo u Varaždinskoj županiji uložiti 320 milijuna kuna, a pozvao je i HDZ-ovog kandidata za župana Alena Runca da predstavi svoj program i ako ima bolja rješenja, posebice vezano uz zdravstvo, da ih iznese.

 

 

 

Komentari