smatra se odgovornim

Štromar o JPP-u u Varaždinskoj županiji: "Napravit ću sve, a ako treba i promijeniti zakone"

Objavljeno: 04.08.2017. 17:41

Zadnja izmjena: 04.08.2017. 18:06

Foto: youtube screenshoot

Iz Županijske organizacije HNS-a dobili smo priopćenje u kojem izražavaju zadovoljstvo odlukom o sufinanciranju prijevoza za srednjoškolce koja je donesena na današnjoj sjednici Vlade u Kninu, ali i o tome što Štromar planira za Varaždinsku županiju.

U toj odluci stoji kako će se troškovi javnog prijevoza za sve učenike srednjih škola sufinancirati u školskoj godini 2017/2018. Ministarstvo znanosti i obrazovanja podmirivati će 75 posto troškova mjesečne prijevozne karte za učenike.

- Predrag Štromar unazad dvije godine uložio je silni trud i energiju da se osiguraju sredstva za prijevoz srednjoškolcima, nakon što je ona prethodna Vlada Tihomira Oreškovića namjeravala ukinuti sufinanciranje. Tada je HNS uspio spriječiti takvu nepravdu i potencijalnu opasnost da se ugrozi egzistencija za veliki broj učenika i njihovih roditelja koji si ne bi mogli priuštiti samostalno financiranje prijevoza. - stoji u priopćenju HNS-a.

Štromar: "Napravit ću sve, pa ako treba i promijeniti zakone"

Da je kurikularna reforma samo jedan od segmenata kompletne reforme obrazovanja, smatraju u HNS-u i kažu kako Varaždinska županija gubi godišnje 15 milijuna kuna za škole i dvorane koje su trebale biti izgrađene po JPP-u, čija su sredstva bila ranije osigurana u državnom proračunu, a u zadnjih dvije godine ih nema. 

- Ja sam odgovoran za to u Vladi. Napravit ću sve pa ako treba i promijeniti zakone da se to nadoknadi Varaždinskoj županiji i da ubuduće do kraja trajanja svih tih ugovora o javno-privatnom partnerstvu budu osigurana sredstva u proračunima Vlade RH. Napravit ćemo zakonski okvir i ugovor da se osiguraju ta sredstva. - ponovio je više puta Štromar, dotaknuvši se i izgradnje i dogradnje preostalih škola, čime bi se osigurala jednosmjenska nastava u cijeloj Varaždinskoj županiji.

- Mi ćemo novim zakonom o financiranju jedinica lokalne samouprave općinama i gradovima na sjeveru Hrvatske i onima siromašnijim u drugim dijelovima Hrvatske omogućiti da dobivaju više sredstava u svoj proračun. Više sredstava će dobiti i Varaždinska županija. Ja u tome vidim model završetka izgradnje svih škola koje su potrebne u Varaždinskoj županiji kako bi završile sve u jednosmjenskoj nastavi – rekao je Štromar.

Komentari