posjet štromara i najava novih mjera

Škvarić: ''Osigurali smo sredstva za obitelji koje žele kupiti, obnoviti ili nadograditi kuću u Lepoglavi''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.10.2019. 17:21

Zadnja izmjena: 10.10.2019. 18:37

Foto: Dario Jurčević

Gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić danas je ugostio potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra graditeljstva i prostornoga uređenja Predraga Štromara. S ministrom se na sastanku razgovaralo o projektima koji se provode na području grada, a u Žarovnici je otvorena i nerazvrstana cesta (dionica Antekolovići-Huđi),

Prema riječima gradonačelnika Škvarića, Grad Lepoglava pokrenuo je projekte u vrijednosti od 3,3 milijuna kuna, a kako je rekao, 50 posto od toga iznosa osigurano je iz Štromarovog ministarstva. - S time smo ostvarili sanaciju klizišta na našem području, izgradili nove ceste kojima smo dobili povezanost i povećanu mobilnost građana, a otvaramo i nove prostore -rekao je Škvarić i dodao kako će energetskom obnovom zgrade Gradske uprave osigurati 50 posto uštede.

Osvrnuo se Škvarić na demografske mjere i rekao kako su one među najbitnijima u Lepoglavi.- Jedini smo grad u Hrvatskoj koji ovoga trenutka radimo na izgradnji i dogradnji dva vrtića, osigurali smo i sredstva za sve obitelji koje žele kupiti kuću na području grada, obnoviti staru ili pak nadograditi - rekao je Škvarić i dodao se planira i gradnja POS stanova ukoliko bude zainteresiranih.

 

Komentari