kod šprajca

Šprajc bez dlake na jeziku sa Štromarom: 'Stekao se dojam kao da je bilo bitno samo sjesti i ući u vladu'

Objavljeno: 14.06.2017. 09:00

Zadnja izmjena: 14.06.2017. 09:01

Foto: RTL Screenshoot

U jučerašnjem RTL Direktu kod Zorana Šprajca gostovao je naš bivši župan a sadašnji ministar graditeljstva i potpredsjednik vlade Predrag Štromar. Tom prilikom bilo je riječi o njegovim prvim potezima na mjestu Ministra graditeljstva, kao i  o raznim drugim temama.

Između ostalog bilo je riječi o pregovorima s HDZ-om, Vesni Pusić, izgubljenim izborima za župana u našoj županiji, kurikularnoj reformi i Blaženki Divjak te o nedavnom incidentu kada je izvrijeđana Janica Kostelić. Prema riječima Štromara, u planu je da se jednom tjedno sastaje s 4 do 6 ministara i na tim sastancima će se dogovoriti koji će zakoni ići pred Vladu i na koji način će sve funkcionirati pritom navodeći da je riječ o slijedećim resorima: znanost i obrazovanje, graditeljstvo, turizam i promet. Potom je krenulo pitanje o pregovorima s HDZ-om, na što je Šprajc dodatno prokomentirao kako je Štromaru nakon pregovora bilo samo bitno što prije zasjesti u Vladu.

- Dobre pripreme su očito napravili Ivan Vrdoljak i Vesna Pusić. I kada sam ja došao bilo je dobre volje i dobrih ciljeva pa smo se brzo i dogovorili. - rekao je Štromar, dodajući kako nije s Pusić razgovarao zašto je odustala od tog dogovora.

'Sve je to za korist građana'

Na komentar kako se Štromar brzo posložio samo par dana nakon što je izgubio izbore za župana u našoj županiji od Radimira Čačića, Štromar je bio kratak i rekao kako je sve to za korist građana. Što se tiče kurikularne reforme za nju je pak rekao da je u pripremi, potom slijedi pilot projekt te da tek u trećoj godini ona mora funkcionirati u našem obrazovnom sustavu. Na izjavu Ministrice obrazovanja Blaženke Divjak da je potrebno raspisati novi natječaj za spomenutu reformu Štromar je rekao kako Divjak prvo mora napraviti reviziju nakon čega će povući određene poteze.

Štromar je osudio vrijeđanje huligana pomoćnice ministra sporta Janice Kostelić, nadodajući kako treba našo društvo transformirati da postane tolerantnije. Za sam kraj Šprajc je pitao što planira napraviti na mjestu Ministra graditeljstva te kada će ti projekti zaživjeti, Štromar je odgovorio:

- Treba spojiti gruntovnicu i pravosuđe, a zatim u pravosuđu katastar, a što se može spojiti i virtualno. Na taj način će građani kada dođu po neki dokument izbjeći hodanje na barem 5 različitih šaltera i plaćanje biljega na više strana. Također, treba omogućiti da i građani, a ne samo tvrtke, u što kraćem roku mogu podići građevinsku dozvolu. U nekim krajevima već je zaživio ovaj projekt, a u nekima nije, a na ministarstvu je da izjednači postupke i procedure.

 

 

Komentari