inicijativa

Video - Štromar u Saboru: Predlažemo ukidanje roka za podnošenje zahtjeva za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada

Objavljeno: 18.06.2024. 12:19

Zadnja izmjena: 18.06.2024. 12:20

Foto: Arhiva

Predrag Štromar, saborski zastupnik HNS-a u ime Kluba zastupnika HNS-a i nezavisnih zastupnik u Hrvatskom saboru govorio je o nezakonitoj izgradnju koju vidi kao problem na području cijele Republike Hrvatske.

U svrhu rješavanja u saborsku procesudu, ističe Štromar, uputit će prijedlog izmjene Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama.

- Predložit ćemo ukidanje administrativno postavljenog rok za podnošenje zahtjeva za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada, čime bi se otvorila mogućnost da se zahtjevi podnose u trenutku kada stranke ostvare pravne i stvarne mogućnosti za podnošenje zahtjeva. Naravno govorimo o objektima izgrađenima do lipnja 2011. godine i vidljivima na digitalnim ortofoto kartama. Istovremeno inzistirat ću pri Državnom inspektoratu da se svi objekti nezakonito izgrađeni poslije tog datuma, uklone – kazao je Štromar u Saboru dodavši kako smatra da će ovakva izmjena ostvariti niz pozitivnih učinaka za vlasnike i korisnike nekretnina kao i za jedinice lokalne i regionalne samouprave.

 

Komentari