Štromar: Uvjeren sam da je HNS najjača stranka u Gradu i Županiji

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 24.03.2015. 11:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: HNS

U kongresnoj sali Sportske dvorane na Dravi održana redovna Izvještajna skupština Podružnice HNS Varaždin.

Skupštinu je otvorio predsjednik Podružnice Josip Dreven i pozdravio sve prisutne delegate i goste. Skupštini je prisustvovalo 97 delegata od ukupno 133. Gosti skupštine bili su predstavnici koalicijskih stranaka u Gradskom vijeću i to Vjekoslav Vrbanec, predsjednik gradske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika, Božidar Kolarić, predstavnik Županijske organizacije Laburista – stranke rada, Milan Škvorc, predsjednik Županijske organizacije HSU, Milivoj Zajec, tajnik HSLS-a Varaždinske županije i Josip Hehet, predsjednik Gradskog vijeća grada Varaždina.

- Drago mi je što sam večeras sa vama i lijepo mi je vidjeti vas u ovako velikom broju. Želim naglasiti da je koalicija HNS-a i SDP-a te ostalih stranaka u gradu čvrsta, te će takva i ostati do kraja mandata. Zajedno imamo odgovornost prema građanima da ostvarimo projekte za koje su nas birali i siguran sam da ćemo u tome i uspjeti. Također sam siguran da će i aktualna koalicija na državnoj razini zajednički ići i na slijedeće parlamentarne izbore i pobijediti te završiti sve projekte koje će građanima poboljšati standard života – rekao je Hehet.

U nastavku skupštine izvješće o radu podnio je predsjednik podružnice Josip Dreven, koji je između ostalog rekao: - Bez obzira na turbulentno razdoblje kroz koje je prolazila stranka u gradu, danas smo još jači i složniji, a prvenstveno demokratičniji. Podaci koji govore u prilog tome su ukupno 52 vijećnika u Vijećima mjesnih odbora, a u zadnjih 15 mjeseci pobijedili smo na četiri izbora. I dalje ćemo raditi na zajedničkom projektu, a to je poboljšanje standarda naših građana i izgradnja ljepšeg grada Varaždina. Zahvaljujem gradonačelniku Habušu na obilasku svih Mjesnih odbora gdje smo čuli glas naših građana i krenuli smo u rješavanje njihovih problema.
Kratka izvješća dali su i Mira Visković, predsjednica Ženske inicijative i Branka Družinić, predsjednica Mladih HNS-a podružnice.

Najvažnije što želim danas reći je da smo ostvarili nekoliko velikih projekata koje je potrebno istaknuti. Vratili smo vlasništvo tvrtke „Parkovi“ gradu, intenzivno radimo na kandidaturi za „Europsku prijestolnicu kulture“ 2020. godine i konačno smo riješili ugovor za Biotehnološki park. Pred nama su zbori za mjesne odbore koji su jako važni, a uvjeren sam da ćemo u koaliciji sa HSU-om ostvariti najbolji rezultat i pokazati da smo i dalje vodeća stranka u gradu - rekao je Habuš.


Skupštini je prisustvovao i zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić, koji se osvrnuo na projekte ministarstva gospodarstva i Vlade RH.

U posljednje vrijeme krenuli smo pozitivnim trendom, a najbolji pokazatelj je kvartalni rast BDP-a od 0,3% te padaju cijene energenata. Želim istaknuti da je u Varaždinskoj županiji u prošloj godini provedeno projekata u vrijednosti 42 mil. kuna, a od toga u gradu Varaždinu 12%. Posebno sam ponosan na inicijativu podružnice koja je predložila Zakon o korištenju toplinske energije, a bit će donesen do ljeta - dodao je Leverić.

Na kraju se prisutnim delegatima obratio i predsjednik Središnjeg odbora te predsjednik Županijske organizacije HNS Predrag Štromar.

Hrvatska narodna stranka je stranka projekata i takvi ćemo biti i dalje. Nismo i ne želimo biti ideološki obojena stranka nego se što više približiti građanima i rješavanju njihovih problema. Siguran sam da smo najjača stranka u gradu Varaždinu i županiji, što dokazujemo na svim izborima, a na parlamentarnima ćemo dokazati da smo treća snaga u Hrvatskoj. Najveću pohvalu upućujem gradskoj upravi i gradonačelniku u funkcioniranju grada Varaždina gdje više nismo grad slučaj već se na transparentan i zakonit način rješavaju mnogi problemi koji su sezali čak i desetak godina unatrag. U Varaždinskoj županiji trenutno su spremni projekti u vrijednosti preko milijarde kuna i čime ćemo u naredne tri godine biti najveće gradilište u državi: to je dogradnja bolnice u Varaždinu, izgradnja kanalizacije (aglomeracija Varaždin) te škole i sportske dvorane. U budućnosti nam je želja pomladiti stranku na nacionalnom nivou nakon parlamentarnih izbora i okupiti mlade i sposobne članove koji će činiti jedan tim - zaključio je Štromar.

Komentari