neuobičajeno otvoren

Štromar za Jutarnji o gubitku izbora: "Nisam dovršio projekte, nisam našao način za realizaciju"

jutarnji.hr

Objavljeno: 06.06.2017. 09:22

Zadnja izmjena: 06.06.2017. 09:30

Glavna tema današnjeg Predsjedništva HNS-a biti će koalicija s HDZ-om, a prema posljednjim informacijama Vrdoljak će skupiti većinu te u tom slučaju neće biti ni potrebe da se glasuje o njegovoj sudbini.

Narodnjacima je važno izbjeći raskol u stranci, doznaje Jutarnji list, a struja za koaliciju s HDZ-om još uvijek se nada da bi mogla uvjeriti polovicu od četvero zastupnika koji su trenutno protiv: Vesnu Pusić i Mrak Taritaš.

Andro Vlahušić je i dalje uvjeren da je za neuspjeh stranke na izborima kriv predsjednik Vrdoljak, a Štromar je za Jutarnji list izjavio da je za svoj poraz kriv „isključivo on“, nikako Vrdoljak.

"Nisam dovršio projekte"

Kazao je nadalje da je izlaznost bila katastrofalna, te da su danima unaprijed dobivali poruke kako dio članova HNS-a neće uopće doći na glasovanje. Neuobičajeno otvoren je bio kada je rekao:

- Za rezultate i sam snosim krivnju jer nisam dovršio projekte koje sam trebao napraviti za svoju županiju. Tu prije svega mislim na to da nisam riješio pitanje otpada i gradnje škola. Vlada je za to odbila dati novac, ali trebao sam inzistirati i pronaći način realizacije tih projekata – smatra Štromar koji podržava koaliciju s HDZ-om, ali će se prilkloniti većini.
 

Rezultati ankete

Podržavate li koaliciju HNS-a i HDZ-a?

Da

22%

Ne

70%

Ne znam

8%

Komentari