Nemiri pred koalicijskim vratima?

Štromarov direkt SDP-u: HNS-ov kandidat za gradonačelnika sigurno će biti Goran Habuš!

Objavljeno: 01.05.2016. 15:49

Zadnja izmjena: 01.05.2016. 16:02

Foto: Arhiva

Kanidat HNS-a za gradonačelnika Varaždina sigurno će biti Goran Habuš, jer radi u korist grada Varaždina i zato je prava osoba za grad – odgovorio je Predrag Štromar za eVaraždin na pitanje kako komentira Kišićevu izjavu da će SDP imati svojeg kandidata za gradonačelnika ili će on podnijeti ostavku, u čemu ga je podržao i Mario Habek.

Na pitanje zašto je prije samo koji dan izjavio da će „kandidat biti onaj koji ima najviše šanse za pobjedu“, Štromar je odgovorio kako je sada siguran da upravo aktualni HNS-ov gradonačelnik ima najviše šanse za pobjedu. „Goran Habuš rješava probleme zaostale još od prošle vlasti, do izbora rješit će ih sve i pobijedit će“, uvjeren je šef županijskog HNS-a.

"Suradnja s Kišićem odlična"

Izravno se na tiskovnu konferenciju gradskog SDP-a nije želio osvrnuti, štoviše izjavio je da je njegova suradnja s Alenom Kišićem kao njegovim zamjenikom odlična, odnosno da „ne vidi zašto bi se to narušilo“. Na pitanje, hoće li na taj način SDP-ovce „gurnuti“ u koalicijsku suradnju s Reformistima, Štromar odgovara:

- Imam veliki upitnik tko su Reformisti i, s obzirom na rezultate izbora u Cestici i na parlamentarnim izborima, pitam se da li oni uopće postoje? Uostalom, izbori su tek u petom mjesecu – rekao je Štromar, istaknuvši da je „sada prerano govoriti tko će biti kandidat i tko će s kime u koaliciji“.

- Prošle godine zaposlili smo 2,5 tisuće ljudi više nego 2014., statistički pokazatelji su i da je za 5% porasla plaća, ali moramo se boriti da plaća bude još veća i stvoriti još kvalitetnije uvjete za gospodarstvo. To je bitnije i time sam trenutno zaokupiran, sitne političke igre me ne zanimaju – zaključio je Štromar.

Komentari