Studentima odaslani dopisi: Varaždinska županija s milijun kuna sufinancira prijevoz studenata

Objavljeno: 23.10.2015. 16:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Varaždinska županija će i ove akademske godine 2015./16. redovnim studentima koji imaju prebivalište na području županije sufinancirati troškove prijevoza...

Sukladno Pravilniku o kriterijima i postupku ostvarivanja prava na sufinanciranje troškova prijevoza redovitih studenata s područja Varaždinske županije, a temeljem podataka s prijave studenata na Javni poziv, danas su odaslani dopisi studentima koji su ostvarili pravo na mjesečnu autobusnu ili željezničku voznu kartu od mjesta prebivališta do mjesta studiranja.

Župan Varaždinske županije izrazio je zadovoljstvo što se projekt sufinanciranja prijevoza studenata nastavlja i ove godine.

- Sufinanciranje prijevoza studenata traje već sedam godina na zadovoljstvo studenata i roditelja, a za ovu akademsku godinu iz županijskog proračuna ćemo izdvojiti milijun kuna te se nadam da ćemo time dodatno olakšati studentima njihovo studiranje - istaknuo je župan Štromar.

Naime, zaprimljeno je i obrađeno 1070 zahtjeva studenata kojima su poslana uvjerenja s kojim se javljaju prijevozniku, a koji im onda na temelju Uvjerenja izdaje mjesečnu voznu kartu za autobus ili vlak.

Prioritet županijske vlasti je obrazovanje te dostupnost obrazovanja svima. Varaždinska županija provodi nekoliko projekata u području obrazovanja, kao što su studentski krediti, stipendiranje studenata, sufinanciranje troškova prijevoza, a sve u cilju podizanja broja visokoobrazovnih ljudi na području naše županije.

Komentari