slučaj čistoća

Nakon HNS-a, ultimatum u studiju eTV-a uputio i HDZ: Ako odemo mi 'sa sela', cijena otpada ide u nebo

Prekinu li HNS-ove i HDZ-ove općine suradnju s Čistoćom, sav teret cijene odvoza komunalnog otpada spasti će na Varaždince, što znači da će cijena, tvrde naši današnji gosti, otići u nebo...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 01.02.2022. 11:01

Zadnja izmjena: 01.02.2022. 12:48

U drugoj emisiji eTV studija danas su gostovali načelnik općine Gornji Kneginec i županijski vijećnik HDZ-a Goran Kaniški te nezavisni gradski vijećnik Ivan Čehok, a jedna od tema bila je i budućnost komunalnog poduzeća Čistoća.

O spomenutom poduzeću jučer je rasprava trajala osam sati, ali na kraju nije donesen zaključak. Načelnici općina koje surađuju s Čistoćom u međuvremu bili su na telefonu, čekajući odluku o cijeni komunalnog otpada. Kako do toga nije došlo, HNS je dao ultimatum od dva mjeseca ili prekidaju suradnju, a danas je u našoj emisiji isto učinio i HDZ. A prekinu li HNS-ove i HDZ-ove općine suradnju, Varaždincima će, kako kažu naši današnji sugovornici, cijena otpada otići u nebo.

- Mi za sada nismo htjeli izaći iz Čistoće, odnosno iz obavljanja djelatnosti jer smatramo da smo ipak tu dioničari i da nam je cilj da Čistoća radi u našim općinama i gradovima, ali ako će se sada ići nauštrb nas da se smanji cijena u gradu, vjerujte da će mnoge općine odmah promptno izaći. Već su izašle Općina Jalžabet, Mali i Veliki Bukovec, otišli su u Međimurje u Prekom i nemojmo to gledati, kao što je jedan političar iz grada rekao, ma nek odu oni sa sela van iz Čistoće. Kad se smanji broj korisnika, cijena minimalne javne usluga u Gradu Varaždinu će rasti - rekao je Kaniški.

 

S ovim se složio i Ivan Čehok koji je rekao da će Varaždinci plaćati ''još teže i još više'' ako Čistoća ostane samo u Varaždinu.

- To znači da ćemo imati manje otpada i teže ćemo pregovarati sa deponijima i sa onima koji danas preuzimaju papir i plastiku. Ja predviđam da je krajnji Bosiljev smisao da se Čistoća razori, kao i Varkom, jer ako se dogodi da Isterov potpis bude nezakonit bit ćemo penalizirani. Građanima Varaždina će od ožujka smeće ići gore, i to drastično, a nakon toga ide još jeda udar, a to je cijena odvoza jer je ovo sada samo minimalna - između ostalog je rekao Čehok.

 

Cijelu emisiju možete pogledati ovdje:

 

Komentari