'zadnja prilika'

Sutra na sjednici Gradskog vijeća opet o proračunu - Habuš: 'Upitni su projekti, ali i Špancirfest'

Objavljeno: 30.03.2017. 15:04

Zadnja izmjena: 30.03.2017. 15:12

Foto: Petra Mlinarić

Nakon inicijative vijećnika Gradskog vijećnika da se skupi potrebnih devet potpisa kako bi se održala sjednica Gradskog vijeća, potpisi su skupljeni, a sjednica će se održati sutra.

Gradonačelnik Goran Habuš je današnjoj konferenciji za medije istaknuo kako se čekao i odgovor Ministarstva poljoprivrede u kojem se, kako kaže Habuš, jasno sugerira da je upitno hoće li projekti dječjih vrtića u Donjem Kućanu i Hraščici uopće proći ukoliko neće biti proračuna.

<<9 vijećnika dalo potpis za održavanje sjednice Gradskog vijeća, Kišić se uvjetno složio

- Kao zadnju mogućnost da ti projekti prođu, ali i svi ostali, pred vijećnike Gradskog vijeća će se staviti proračun za 2017. s projekcijama za 2018. i 2019. godinu, a stavit ćemo i dvije odluke koje su u skladu s proračunom i idu u prilog da se prijave obadva proračuna i da se sve ove sumnje otklone. - rekao je Habuš i dodao da ukoliko se sutra donese proračun tada se ti projekti vrtića mogu prijaviti i tada će oni zasigurno proći.

Odgovor i Habijanu

- Naravno da ćemo staviti i odluku koju su predlagali i vijećnici Avar i Bunić, a koja se bazira na tome da nemamo proračun i marginalizira tu činjenicu kao nešto nebitno. – rekao je Habuš i dodao da ako proračun ne prođe, dvije prethodne odluke će on povući i tada će se glasati za odluku Avara i Bunića.

<<AVAR O SJEDNICI VIJEĆA 'Tko je Damir Habijan da propituje odluku članova Vijeća?'

Na današnjoj konferenciji je istaknuto kako proračun nije bitan samo zbog ova dva projekta, već i zbog ostalih sedam ili osam, a i želi se novom gradonačelniku osigurati 'miran' početak rada.

Ovom prilikom je Habuš odgovorio i Habijanu na iskaz da se može tražiti suglasnost na samo jedan projekt: 'Mogu se prijaviti dva vrtića jer jedan vrtić prijavljuje Dječji vrtić Varaždin kao ustanova, a jedan Grad Varaždin, te nisu isti prijavitelji.'

'Upitan Špancirfest i ostale manifestacije'

Habuš dodaje kako je vidljiva šteta koja je nastala zbog neizglasavanja proračuna. Naime, prema njegovim riječima, upitno je 'Ljeto na Kapucinskom trgu', 'Gourmet' kao i Špancirfest.

Na održanom sastanku s Turističkom zajednicom nisu se, kaže Habuš, mogle potpisati odluke vezane uz organizaciju Špancirfesta. Problem nastaje u tome što se javne površine nisu mogle dati na korištenje Turističkoj zajednici, a  tada Turistička zajednica ne može pregovarati sa sponzorima o iznajmljivanju istih.

- Vijećnici su ovakav, sličan projektni proračun pred sobom imali i 15. veljače, a sada izvući samo dva projekta iz njega i inzistirati na njima je tek politikanstvo. Tako se može jako puno projekata izvući pod razlogom da su 'hitni'.  – zaključio je Habuš i dodao kako vijećnici Avar i Bunić na taj način nastoje sanirati štetu koju do sada građani sigurno vide zbog nedostatka proračuna.

Komentari