donosimo glavne poruke

SVEČANA SJEDNICA Čačić: "Od deset mjesta kojima se najviše uzima, sedam je naših"

U varaždinskom kazalištu večeras je održana svečana sjednica Skupštine Varaždinske županije, kojom prilikom je župan Radimir Čačić, na tragu govornika koji su mu prethodili – pohvalio komunikaciju između županije i hrvatske vlade, ali i kazao kako se svojataju projekti...
Objavljeno: 06.09.2019. 19:03

Zadnja izmjena: 07.09.2019. 14:18

Foto: Dario Jurčević

U varaždinskom kazalištu u petak je održana svečana sjednica Skupštine Varaždinske županije, kojom prilikom je župan Radimir Čačić, na tragu govornika koji su mu prethodili – pohvalio komunikaciju između županije i hrvatske vlade, ali i kazao kako se  svojataju projekti Županije...

"Nikad nismo uočili nekorektnost u komunikaciji sa županijama. Čak ni u Ministarstvu graditeljstva gdje iz drugih razloga imamo problem, službe rade korektno. Međutim, 'preko' ministarstava se dobiva novac, isto kao što se i ja svakog dana vozim 'preko' područja Zagrebačke županije", rekao je Čačić, dodavši da je konkretan državni novac Županija dobila u svega tri slučaja od više desetaka projekata.

 

"To ne može biti slučajno..."

Kritizirao je kočenje projekta brze pruge od strane Hrvatskih željeznica, a posljednju poreznu reformu dijelom okarakterizirao "neslučajnim" udarom na sjever Hrvatske s posljedicama na sljedeći ciklus financiranja Europske unije "koji neće biti tako izdašan".

"Slavonija ima odličan program, podržavamo ga. Ali, bogami, i mi smo dio ove zemlje. Barem tako mislim. Uzimanje od dohotka ošetit će Varaždin, Prelog i Čakovec, gdje je 7 posto najmlađih, a od deset općina koje će najviše stradati, sedam je također sa sjevera Hrvatske. Ljudi, ne može to biti slučajno, to treba zaustaviti", poručio je Čačić.

"Važna je i percepcija naroda"

 

Pozdravnim govorima nazočnima su se obratio ministar gospodarstva Darko Horvat, koji je istaknuo kako će potezi koje vuče Vlada u kombinaciji s niskom cijenom kapitala u sljedećih pet godina roditi komparativnim prednostima koje će Hrvatska prodavati zemljama u okruženju. Saborski zastupnik Josip Križanić kao izaslanik predsjednika Sabora pozvao nazočne dužnosnike lokalne samouprave da "dovuku još milijardu i pol u našu županiju", dok je Siniša Jenkač kao izaslanik predsjednice države pozvao na zajedništo i više opravdanog optimizma: "Upravo percepcija naroda kako se živi u RH, važna je da zaustavimo isljevanje", rekao je Jenkač.

 

Komentari