dan varaždinske županije

FOTO: SVEČANA SJEDNICA Što su poručili Plenković, Milanović, Čačić i Runac

U atriju županijske palače održana je svečana sjednica Varaždinske županije, kojoj su nazočili predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković...
Objavljeno: 08.09.2020. 20:33

Zadnja izmjena: 08.09.2020. 23:24

Foto: Luka Šalamun

U atriju županijske palače održana je svečana sjednica Varaždinske županije, kojoj su nazočili predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Činjenicu da sjednici nazoče najveći državni dužnosnici župan Varaždinske županije Radimir Čačić nazvao je porukom podrške izuzetnih političkih lidera – kako je, naime, župan okarakterizirao predsjednika i premijera.

"Posebno dobra suradnja s premijerom"

- Napori da se dosegne izvrsnost su proces stalnih uspona i padova. Riječ „konačno“ ne postoji u političkom rječniku. Veseli nas reći da smo u protekle tri godine, uz pojedinačne iznimke, imali vrlo korektnu suradnju s Vladom a posebno s premijerom. Naši rezultati ne bi bili mogući niti bez izuzetno korekne suradnje s koalicijskim partnerom i podrške gotovo svih vijećnika – rekao je u svojem govoru Čačić, predsjednik Reformista.

"Mi se imamo pred čime poslikati"

 

- Naš mandat polako se približava kraju, ali možemo izraziti ponos učinjenim. Prije četiri godine pozivao sam tadašnju koaliciju neka se poslikaju ispred barem jednog završenog projekta. Naravno, nisu se imali poslikati ispred čega, a mi se danas, hvala Bogu, imamo ispred mnogo toga – rekao je ispred koalicijskog partnera HDZ-a predsjednik Županijske skupštine Alen Runac.

"Naš dolazak vam je signal"

Premijer Andrej Plenković naglasio je kako se, zahvaljujući upravo suradnji s Vladom, u Varaždinsku županiju u proteklom mandatu slilo dvije milijarde kuna investicija, a za vrijeme lockdowna spasilo 34.000 radnih mjesta – zahvaljujući 300 milijuna kuna, s koliko je, naime, intervernirala Vlada

– Ovako uredan i vrlo profinjen način rada očekujem i u godinama pred nama. U Vladi imate podupiratelja i prijatelja. Poštovanjem koje smo vam došli iskazati svojim dolaskom je signal naše snage i želje da se Varaždinska županija i sjever Hrvatske dinamično razvijaju.

"Ne mogu svi biti uspješni kao vi"

Predsjednik Zoran Milanović varaždinskog župana oslovio je s „dragi Ratko“ i nazvao ga prijateljem, te se podsjetio na svoj premijerski mandat i odluku da Varaždin dobije Sveučilište. Također je izrazio uvjerenje kako županije smatra boljim oblikom uprave od podjela na regije, a Varaždinsku županiju okarakterizirao kao jednu od najnapredijih u Hrvatskoj.

- Ponovna podjela na regije značila bi dezintegraciju. Ne mogu sve županije biti uspješne kao Varaždinska, ali to je realnost. Da bismo osigurali jednak standard, mora postojati jaka, pravedna, centralna vlast. Ne cezar, nego centralna vlast – rekao je Milanović, dodajući kako su europski fondovi glavna prilika i nulta točka uspjeha.

Komentari