svečana sjednica

Bosilju aplaudirali: Ja sam najgori političar, sa Županijom očekujem nastavak dobre suradnje

'Politika nas pozicionira, a često i koči u donošenju ispravnih odluka. U tom smislu, sebe bih nazvao najgorim političarom jer mi nije stalo do političke karijere i osobnih političkih postignuća', govorio je Bosilj danas...
Objavljeno: 06.12.2022. 15:39

Zadnja izmjena: 06.12.2022. 16:07

Foto: Luka Šalamun

U kontekstu posljednjih događaja, odnosno pada proračuna Grada Varaždina, svi govori na svečanoj sjednici Gradskog vijeća bili su donekle politički intonirani, pa tako i onaj gradonačelnika Nevena Bosilja.

Pljesak okupljenih doživio je rekavši:

- Politika nas pozicionira, a često i koči u donošenju ispravnih odluka. U tom smislu, sebe bih nazvao najgorim političarom jer mi nije stalo do političke karijere i osobnih političkih postignuća. Meni je jedino stalo isključivo i samo do našeg grada.

Suradnju s Varaždinskom županijom i državom nazvao je dobrom.

- Očekujem podršku s državne razine i nastavak dobre suradnje s Varaždinskom županijom jer smatram da je dobra suradnja s našom sredinom za dobrobit građana jedini ispravan put. Budimo primjer kako raditi i stvarati jer rezultate ostavljamo našim najmlađima.

'Balama konačno zbogom'

O političkim oponentima, kojih ne manjka, govorio je indirektno:

- Mnogi tu odgovornost ne shvaćaju tako, zatomljuju ju dok ona potpuno ne nestane izgubljena u bespuću svoje pohlepe i ambicija.

O balama već na samom početku, spomenuo je i rješavanje Kućanske rampe.

- Postupak za trajno zbrinjavanje bala priveli smo do samog kraja u suradnji sa svim državnim institucijama na čemu im iskreno zahvaljujem i nadam se da ćemo nakon 17 godina te agonije sada konačno smeću na ulazu u naš grad konačno reći „Zbogom“.

Stanovi za najam

Spomenuo je LED rasvjetu, izgradnju vrtića u Hrašćici, dogradnju dvije škole, kao i projekt socijalnih stanova za najam do 200 eura (kod groblja iza Konzuma) koji je u javnosti podosta odjeknuo.

- Želimo biti predvodnici u novim modelima pružanja nadstandarda našim građanima, stoga planiramo izgradnju stanova našim mladima za najam svjesni da je problem stanovanja prepoznat kao jedan od glavnih problema s kojima se susreću mladi u državi, pa tako i u Varaždinu.

Komentari