DAN OPĆINE KLENOVNIK

Foto - Klenovnik slavi 777. rođendan. Ovako je bilo na svečanoj sjednici

Objavljeno: 08.10.2021. 19:49

Zadnja izmjena: 11.10.2021. 11:43

Foto: Luka Šalamun

U Klenovniku je održana svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu Dana općine.

Bila je to prigoda da se podsjeti na projekte koji su ostvareni u posljednjih godinu dana te da se najave novi. Načelnik Općine Klenovnik Mladen Blaško izdvojio je dogradnju Dječjeg vrtića Latica te vodovoda na području Visoka zvona. Također je svima čestitao je svima 777 rođendan Klenovnika.

- Vodovod je rađen tri godine i duljine je 8.300 metara zajedno s vodospremom od 50m3. Ukupna investicija iznosila je 4,865.000 kuna, za 62 priključa koji su bili besplatni. Omogućen je tako kvalitetniji život našim sumještani. Dogradnja dječjeg vrtića je meni i najdraži projekt. Za njega nam je iz Agencije odobreno 3,800.000, dok je ukupna vrijednost bila 4,311.000 kuna. Još 280.000kuna uspjeli smo pribaviti iz EU fondova tako da je iz Proračuna izdvojeno svega 85.000 kuna. Sada umjesto 35-ooro djece vrtić pohađa njih 65 u tri odgojne skupine. Asfaltirali smo i 2400 m nerazvrstanih cesta, što je za nas puno jer se do sada nije toliko asfaltiralo, naglasio je načelnik Blaško.

Suradnja i novi projekti

Od prisutnih gostiju na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, saborski zastupnik Predrag Štromar naglasio je kako treba povećati suradnju s Varaždinskom županiju posebno u vezi bolnice u Klenovniku.

- Siguran da će novo vodstvo županije razumijeti situaciju u Klenovniku i da će buduća suradnja ići  u dobrom smjeru. Za sve projekte za koje treba pomoć na nacionalnoj razini spreman sam pomoći kao i do sada, najavio je saborski zastupnik Štromar.

Predsjednik Skupštine Varaždinske županije Josip Križanić čestitao je na velikim projektima i najavio još bolju suradnju.

- Županija će pomoći u svim budućim projektima na području općine Klenovnik. Uvijek mi je drago doći u vrijednu sredinu malo dalje od prometnica ali čim krene izgradnja brze ceste Ivanec – Lepoglava uvjeren sam da će njezina blizina doprinijeti i vašem bržem razvoju, najavio je Križanić.

U Općini Klenovnik ne misle stati na ovim projektima već su pripremi novi, tako je načelnik Blaško najavio izgradnju vidikovca, Kulturnog centra te novih asfaltiranja i podizanja kvalitete života mještana općine.

 

Komentari