blagdan svetog jurja

Foto - Općina Maruševec slavi svoj dan, ovako je bilo na svečanoj sjednici Općinskog vijeća

Općina Maruševec slavi svoj dan, a sjednica Općinskog vijeća idealna je prilika da se napravi osvrt na realizirane projekte, ali i da se najave novi....

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.04.2022. 19:28

Zadnja izmjena: 23.04.2022. 07:52

Foto: Luka Šalamun

Općina Maruševec slavi svoj dan, a sjednica Općinskog vijeća idealna je prilika da se napravi osvrt na realizirane projekte, ali i da se najave novi.

Načelnik Mario Klapša u svojem je govoru posebno istaknuo brigu za mlade te rekao kako je Općina u posljednje dvije godine pomogla deset obitelji u kupovini kuća ili pak adaptaciji kuća. Kako je rekao, Općina također vodi brigu o poljoprivrednicima i gospodarstvenicma kroz potpore koje im dodjeljuje.

- U posljednjih godinu dana uređena je odvodnja oborinskih voda i izrađen nogostup na nerazvrstanoj cesti u Čalincu, započeli su radovi na jednoj prometnici u Čalincu. U suradnji sa ŽUC-om uređena je prometnica u Koškovcu i sanirano je klizište u Cerju Nebojse - rekao je Klapša između ostalog i dodao kako se nada da će Varaždinska županija i Dom zdravlja više ulagati u ambulantu u Maruševcu nego što je to bilo u zadnjih četiri godine.

Kako je istaknuo u svojem govoru, Općina Maruševec okreće se obnovljivim izvorima energije, velika pažnja posvetit će se projektima u turizmu, a ove godine kreće se s postupkom javna nabave za izgradnju sportske dvorane u sklopu škole u Druškovcu.

- Krenuli smo s izradom projekta integrirane sunčane elektrane na društvenom domu Cerje Nebojse, krećemo u zamjenu rasvjetnih tijela novom LED rasvjetom u Bikovcu, Gredi, Druškovcu, Novakima i Brodarevcu - najavio je Klapša između ostalog te projekt reciklažnog dvorišta najavio je kao najvredniji projekt kojem je nositelj Općina.

U ime Varaždinske županije okupljenima se obratio predsjednik skupštine Varaždinske županije Josip Križanić.

- Varaždinska županija zadužena je za školstvo i zdravstvo i što se tiče školstva, oko sportske dvorane nema nikakvih razloga da bude problema, a što se tiče zdravstva, slažem se da primarno zdravstvo nije u najboljoj situaciji i da se na tome mora poraditi. U meni i županu imat ćete prijatelja kao i do sad, županijski ste vijećnik i nema razloga da razina kvalitete odnosa ne bude takva kakva je bila do sad - rekao je Križanić između ostalog.

Osim navedenih, svim gostima obratili su se predsjednik Općinskog vijeća Damir Šprem, načelnik Općine Beretinec Nikola Žganec, potpredsjednica Sabora Sabina Glasovac te izaslanica predsjednika Zorana Milanovića Melita Mulić.

Komentari