gradsko vijeće

Čehok: Termoplin se ne prodaje, procijenjujemo vrijednost, a o eventualnoj prodaji odlučuje Vijeće

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.07.2020. 16:01

Zadnja izmjena: 17.07.2020. 16:18

Gradsko vijeće danas je izglasalo kako se može krenuti u "snimanje vrijednosti" gradskog paketa dionica, u svrhu eventualne prodaje Termoplina u bližoj ili daljoj budućnosti. Otprilike na taj način obrazložena je i odluka o kojoj se danas glasovalo...

- Reformisti politikanski izvrću informacije jer se Termoplin ne prodaje. Termoplin dolazi u situaciju kad na tržištu više neće imati monopol i u takvoj situaciji treba razmisliti o prodaji, kao što su to već napravili drugi gradovi poput Koprivnice. Dolazimo do pitanja velike i male ribe, tko može biti konkurentan na tržištu grada i šire okolice - rekao je Čehok.

Povod svemu je, kako je istaknuto, liberalizacija koja nastupa u četvrtom mjesecu sljedeće godine, kada će građani sami moći birati distributera - kao što to danas već mogu tvrtke.

"Podržavam korak gradske vlasti"

Vjeran Strahonja kritizirao je naziv odluke.

- Podržavam proaktivnu politiku gradske vlasti: činjenica je da monopoli nestaju i ne smijemo čekati da nas vrijeme pregazi. Podržavam korak u koji se ide, ali prethodni naziv odluke nije odgovarao onome što je intencija - naglasio je.

Komentari