oglasili se priopćenjem

Tvrtka koja je blokirala natječaj za bale: Spremni smo na kopromis pod ovim uvjetima

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.09.2022. 12:27

Zadnja izmjena: 29.09.2022. 12:27

U dosadašnjem tijeku međunarodnog natječaja za zbrinjavanje baliranog odloženog otpada na lokaciji Brezje pristigla je žalba T&H invest-a iz Varaždina

Sukladno odredbama Zakona o javnoj nabavi, natječaj je privremeno obustavljen, dok je gradonačelnik Neven Bosilj ovu žalbu prokomentirao riječima kako se 'radi o starim i svima poznatim akterima', odnosno o 'bivšem gradonačelniku i njegovim poslovnim partnerima', kako se izrazio.  T&H Invest nije se do danas oglasio o podnijetoj žalbi, no sada jest, objasnio je svoje razloge te iznio uvjete pod kojima su spremni na kopromis. 

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Vezano uz aktualni žalbeni postupak u natječaju za balirani otpad na lokaciji Brezje, T&H Invest je morao podnijeti žalbu iz sljedećih razloga: Naime, još 2014. godine, prilikom podjele društva te aktivnosti oko MBO tvornice, društvo CIOS Zagreb uključeno je u Ugovor o MBO obradi otpada iz 2010/2011.godine. O istom je, unatrag više godina, službeno obaviješten Grad Varaždin, te posjeduje sve navedene Ugovore.

S obzirom na navedeno, kao i zbog ugovornih odnosa s društvom CIOS Zagreb, društvo T&H invest ne može samostalno, bez suglasnosti CIOS GRUPE donijeti odluke vezane uz spomenuti Ugovor o obradi otpada iz 2010/2011 godine. CIOS GRUPA je zahtijevala tragom ugovornih prava podnošenje žalbe na navedeni natječaj. Ukoliko bi Grad Varaždin mogao s CIOS-om postići određeni kompromis oko navedenog, T&H Invest je također spreman na kompromise kako bi se i taj jedini preostali odnos s Gradom Varaždinom konačno riješio.

T&H Invest je i ranije predlagao da se i za taj spor predloži nagodba, a Grad je bio stava da se isto pokuša riješiti u sklopu dogovora s CIOS GRUPOM i zajedno sa sporom za koncesiju za zbrinjavanje otpada koju je Grad dodijelio CIOS GRUPI. U svakom slučaju društvo T&H Invest je stava da se i ovaj odnos s Gradom treba riješiti nagodbom, ali za to je potrebno postići tripartitni dogovor i s CIOS GRUPOM, za što vjerujemo da se može postići u narednom kraćem razdoblju kako bi se konačno krenulo s rješavanjem problema baliranog otpada.

UPRAVA DRUŠTVA T&H INVEST d.o.o.

Komentari