etv studio

Jurak: Borimo se za studentsku ambulantu i sistematske preglede za studente

Objavljeno: 04.04.2022. 15:10

Zadnja izmjena: 05.04.2022. 13:46

Gostujući u eTV Studiju Tin Jurak, županijski vijećnik HDZ-a, ujedno i najmlađi vijećnik Županijske skupštine te predsjednik županijske Mladeži HDZ-a, ponovio je kako od ove godine učenici primaju stipendije Varaždinske županije u iznosu od 400 kuna, a studenti 800 kuna.

Pritom je dodao kako su studenti do sada pojedinačno primali 8.400 kuna mjesečno, dok sada primaju 9.600 kuna. 

- Ja kao najmlađi vijećnik u Županijskoj skupštini osjećam veliku odgovornost prema mladima i cilj mi je da Varaždinska županija na čelu sa županom Anđelkom Stričakom bude pravi partner svim mladima, mojoj generaciji. Anđelko Stričak to svojim radom dokazuje. Ona najbitnija inicijativa, između ostalih, je povećanje stipendija za učenike i studente. 

'Borimo se za studentsku ambulantu i sistematske preglede'

Jurak dodaje i kako Savjet mladih Varaždinske županije priprema "Dan karijera" te da se bore za studentske sistematske preglede i studentsku ambulantu.

- Trudimo se prepoznati probleme koji muče mlade, probleme koji muče našu generaciju i na te probleme dati ostvariva rješenja. Mnogi maturanti do zadnjeg ne znaju ili su u nedoumici koji će fakultet upisati i zato je prijedlog da se organizira Dan karijera na kojem će pojedini studenti predstavljati svoje fakultete i ti studenti će maturantima olakšati proces donošenja odluke oko upisa na fakultete. Zatim, sistematski pregledi za studente za koje se bori i predsjednik Savjeta mladih Josip Cestar i potpredsjednik Božo Kvesić te studentska ambulanta u sklopu Studentskog centra u Varaždinu.

 

Komentari