zavladala gužva

Ivanec dobiva još jednog kandidata za gradonačelnika, već četvrtog

Još je jedna stranka najavila kako će imati svojeg kandidata za nadolazeće lokalne izbore u Ivancu...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.03.2021. 09:52

Zadnja izmjena: 08.03.2021. 10:13

Foto: Arhiva

Kako su najavili iz ivanečkog SDP-a, stranka će sutra objaviti svojeg kandidata za gradonačelnika i zamjenika u gradu Ivancu.

I dok se u nekim gradovima još uvijek iščekuju objave kandidatura, ovo je u Ivancu već četvrta opcija za koju se građani mogu odlučiti na sljedećim lokalnim izborima. Podsjetimo, aktualni gradonačelnik Milorad Batinić nakon izlaska iz HNS-a na izbore izlazi kao nezavisan kandidat, a prema najavama, imat će i listu za Županijsku skupštinu. Njegova bivša stranka također je predložila kandidata, Nikolu Sedlara, a HDZ je pak u subotu objavio kako će njihov kandidat biti Zdenko Đuras. 

Milorad Batinić gradonačelnik Ivanca prvi put je postao 2005. godine, a od tada je obnašao cijeli nizu vrlo visokih stranačkih i državnih dužnosti. I prije Milorada Batinića, gradonačelnik Ivanca dolazio je iz redova HNS-a, a bila je to zapravo - gradonačelnica, Marija Brezovac. Od 1993. do 2001. gradonačelnik Ivanca bio je iz redova HDZ-a, a riječ je o Adamu Pintariću koji je tu dužnost obnašao tijekom dva mandata.

Komentari