U DVORANI CIBONE U ZAGREBU

FOTO Stričak na Općem Saboru HDZ-a:''Već sada su investicije u našoj županiji veće nego za cijelog mandata SDP-a''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.05.2018. 11:41

Zadnja izmjena: 28.05.2018. 12:04

Hrvatska demokratska zajednica održala je u subotu u dvorani Cibone u Zagrebu Opći Sabor koji je okupio više od 5 tisuća članova stranke iz cijele Hrvatske među kojima i tristotinjak članova iz Varaždinske županije.

Saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Anđelko Stričak koji je zajedno s kolegom Josipom Križanićem u dijelu Općeg sabora sudjelovao u radu Radnog predsjedništva naglasio je da se dio govora premijera i predsjednika stranke, vezano za ulaganje u županije, najbolje potvrđuje na primjeru Varaždinske županije.

- Svjedoci smo brojnih investicija u Varaždinskoj županiji s nacionalne razine odnosno fondova Europske unije u prvih godinu i pol dana Vlade premijera Plenkovića koje su već sada neusporedivo veće nego za vrijeme cijelog mandata bivše vlade predvođene SDP-om.  Ovom prilikom istaknuo bih investicije kao što su: Aglomeracija Varaždin (iznos investicije je 855 milijuna kuna), obrana od poplava tj. izgradnja nasipa uz Bednju i Plitvicu (200 milijuna kuna), investicije u zdravstvu  odnosno Općoj bolnici Varaždin i Specijalnoj bolnici Varaždinske Toplice  (375 milijuna kuna), energetska obnova, izgradnja vrtića, škola i dvorana te cesta. Sve te investicije zajedno iznose više od 1,5 milijarde kuna odnosno možemo zaključiti da je Varaždinska županija postala jedno veliko gradilište - kazao je Stričak.

Zahvalio je Vladi RH-a na brizi za Varaždinsku županiju koja se osim kroz investicije i ulaganje vidi i po odluci o povratku vojske, legendarne 7. gardijske brigade Pume. Dodao je da je povratak vojske važan i s gospodarskog ali još više sigurnosnog aspekta na čemu je zahvalio premijeru i predsjedniku stranke Plenkoviću i ministru obrane Damiru Krstičeviću.

Oboje saborskih zastupnika, i Križanić i Stričak, pozdravili su održavanje Općeg sabora HDZ-a koji je potvrdio snagu stranke uz poruku da je HDZ, osim što je uvjerljivo najjača stranka u zemlji, nakon dugo vremena i najjača politička opcija u Varaždinskoj županiji. To potvrđuju i rezultati posljednjih lokalnih izbora prema kojima HDZ ima najviše gradonačelnika i načelnika te vijećnika.

-Svake druge godine se sastajemo da se napravi analiza. Stranka je konsolidirala financije, sada smo u plusu. Svi zacrtani ciljevi što se tiče izbora su ispunjeni, imamo predsjednike Sabora, Vlade i države. Sabor stranke je prošao u svečarskom duhu. Pripremamo se za europarlamentarne izbore sljedeće godine – zaključio je Križanić.

Komentari