noćni maraton

Ovo što vidite na slici trenutno je top-tema. Rasprava je trajala dva sata.

U jučerašnjoj su raspravi, koja je trajala oko 2 sata, vijećnici čvrsto branili potpuno suprotstavljene stavove...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.09.2021. 20:56

Zadnja izmjena: 10.09.2021. 08:06

Vijećnici Gradskog vijeća prihvatili su prijedlog odluke o ukidanju statusa javnog dobra na lokaciji gdje bi se trebala izgraditi nova mini tržnica, odnosno u Ulici Vilka Novaka. 

- Prva lokacija ( Jalkovečka) naišla je na revolt građana i zbog pritiska se od te lokacije odustalo. Tada se tom neželjenom djetetu pokušala naći alternativna lokacija, prošli smo cijeli grad i htjeli smo naći rješenje koje bi bilo prihvatljivo - rekao je dogradonačelnik Miroslav Marković i dodao kako je svakom kućanstvu stigao poziv za zbor građana.

Ukoliko se ova odluka prihvati, Marković kaže kako to ne znači da će se tržnica zaista izgraditi na tom mjestu već će se gradska vlast dodatno posavjetovati s građanima.

U današnjoj su raspravi, koja je trajala oko 2 sata, vijećnici zastupali različite stavove. HDZ nije glasovao za prijedlog odluke jer smatra da će tržnica dovesti do devastacije parka, s čime se slažu i vijećnici iz Čehokove liste. 

- Marković je sazvao 25 ljudi kojima je pokazao montažu na kojima ima 12 klupa. Onoga trenutka kada dođe tržnica, vi nećete moći spriječiti da se cijeli park uzme. To će biti sve po cijelom parku i napravit ćete ljudima nered - rekao je Čehok u raspravi i dodao kako jedna od ideja može biti da se tržnica izgradni na rubnom dijelu POS naselja.

Budimo grad podržali su ovaj prijedlog odluke i tvrde kako se zalažu za participaciju građana, ali i struke. 

- Mislimo da bi trebao opet pozvati građane da kažu što misle i da sudjeluju. Mi nismo Bogom dani da odlučujemo o intervencijama o prostoru, na to su sugrađani jako osjetljivi i imaju pravo - rekla je za govornicom Dubravka Novak.

- Što se tiče ove točke, drage kolegice i kolege, Varaždinke i Varaždinci, mislim da je ovo tipična slika nas: malo hoćemo-malo nećemo. Ako ćemo mi takvim tempom ubuduće razgovarati i donositi političke odluke, bojim se da tu nema nekog razvoja - rekla je na kraju predsjednica Gradskog vijeća Zdravke Grđan.

Komentari