put po istoku

Tugomir Majdak i članovi ŽO HDZ-a u obilasku lokalnih OPG-a

Objavljeno: 05.05.2017. 15:42

Zadnja izmjena: 05.05.2017. 15:46

Članovi županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije zajedno s državnim tajnikom Ministarstva poljoprivrede Tugomirom Majdakom i Mladenom Jakopovićem, kandidatom za zamjenika župana, posjetili su najistočniji dio Varaždinske županije i obišli nekoliko lokalnih OPG-a.

Posjetili su pilanu Pečenec u Velikom Bukovcu, u kojem je državni tajnik Ministarstva poljoprivrede održao i tribinu na kojoj je iznio detalje Zakona o poljoprivrednom zemljištu te Zakona o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu.

- "Ministarstvo je sada prvi put kao stratešku odrednicu hrvatske poljoprivrede odredio mala i srednja obiteljska gospodarstva te će jedna od mjera biti davanje zemlje u zakup, gdje OPG-i imaju prioritet. Na tome se temelji naša strategija: očuvanje sela i ruralnih sredina." – istaknuo je Majdak na tribini.

Njegovu je izjavu podržao kandidat za zamjenika župana Mladen Jakopović.

- "Strategija koju je državni tajnik Majdak iznio izuzetno je važna i za našu županiju koja ima u prosjeku vrlo male parcele, a davanjem zemlje u zakup mali OPG-i lakše će doći do zemlje. Nadalje, pozdravljam pojednostavljenje procedure za mjeru 6.1. i mjeru 6.3. koje su jedine iz kojih OPG-i mogu nabaviti matična stada." – osvrnuo se Jakopović.

Osim tribine posjetili su i obišli proizvodnju likera OPG-a Lelak u Općini Martijanec te proizvodnju mlijeka OPG-a Ivana Vrtuleka u Velikom Bukovcu. Oba obiteljska poljoprivredna gospodarstva izrazila su namjeru prijave na fondove EU.

 

Komentari