reakcija

Nakon što ih je nazvala kopijom Živog zida, BG jutros Zdravki Grđan nije ostao dužan

Objavljeno: 27.10.2021. 08:38

Zadnja izmjena: 27.10.2021. 09:29

Platforma Budimo grad politiku Zdravke Grđan, kada je riječ o slučaju Varteks, smatra "neodgovornom politikom kojoj je mjesto u 1965-oj, a ne 2021-oj"

Napisali su da su sa zanimanjem popratili njezin istup glede toga, no njihov stav je sljedeći.

- Neodgovornim smatramo razbacivanje velikim idejama koje koštaju poput godišnjeg proračuna našeg Grada. Zadatak grada je definirati urbanistički prostor današnjeg Varteksa, a vlasnici zemljišta s njim mogu biti slobodni raditi što žele, unutar zadanih okvira. Interes Grada smatramo opravdanim u pogledu očuvanja vizure Zagrebačke ulice i dijela industrijske arhitekture - napisali su.

Potom dodaju - Uloga Grada Varaždina nije ni „stabilizacija poslovanja i razvoja“ privatne firme poput Varteksa. Ako Varteks ne može opstati na tržištu bez rasprodaje nekretnina, tada ga neće spasiti ni intervencija Grada. Desetljećima svjedočimo kako se javni novac upumpava u privatne firme s konačnim ciljem kupovine glasova i naklonosti birača. Vrijeme je da takvo ponašanje, kojem je mjesto u 1965.g., a ne u 2021.g., konačno završi. Uz svo dužno poštovanje prema Varteksu kao jednom od simbola Varaždina, ovakav pristup smatramo nekorektnim prema svim ostalim poduzetnicima koji dijele Varteksove probleme.

'Kopija Živog zida'

Govoreći ispred NS Reformisti, Zdravka Grđan je, podsjetimo, kazala kako je u slučaju Varteksa "nužno cjelovito rješenje koje bi otvorilo mogućnost stabilizacije poslovanja i razvoja tvrtke uz očuvanje svih radnih mjesta, ali imajući u vidu i razvoj grada uz korištenje ITU mehanizma europskih fondova i ponude dijelova te prvorazredne lokacije tržištu." Prethodno, BG optužila je da su izlaskom iz koalicije "okrenuli leđa svima", te ih nazvala "kopijom Živog zida".

Komentari