zajedno na izbore

U Knegincu je potpisan koalicijski sporazum 6 stranaka - HDZ, HSS, HSU, HSLS, DKS i Hrast

Objavljeno: 21.04.2017. 20:31

Zadnja izmjena: 21.04.2017. 20:31

Foto: HDZ Gornji Kneginec

Današnjim potpisivanjem koalicijskog sporazuma između HDZ-a, HSS-a, DKS-a, HSU-a, HSLS-a i Pokreta za uspješnu Hrvatsku - HRAST dogovoren je zajednički izlazak na izbore tih šest stranaka u Gornjem Knegincu, stoji u priopćenju HDZ-a Gornjeg Kneginca. 

Prilikom potpisivanja koalicije je istaknuto kako je cilj koalicije nastaviti stabilan razvoj Općine Gornji Kneginec te stvaranje pozitivnog  ozračja i ostvarivanje trajnog napretka Općine, stoji u priopćenju.

Koaliciju su, stoji u priopćenju, potpisali predsjednici stranaka Anđelko Mihalić, Robert Đuranec, Damir Keretić, Ivan Medved, Tomislav Čukli i glavni tajnik Hrasta Dominik Klemenčić, a koalicijskim sporazumom utvrđeni su zajednički kandidati za načelnika i njegovog zamjenika, te način kandidiranja lista kandidata za izbor vijećnika u Općinskom vijeću.

Kandidat za načelnika koalicije je dosadašnji načelnik Goran Kaniški iz HDZ-a, a kandidat za njegovog zamjenika biti će Robert Đuranec iz HSS-a, stoji u priopćenju HDZ-a.

Prije samog čina potpisa koalicije, kažu u priopćenju, nazočnima se obratio i zajednički kandidat za načelnika, Goran Kaniški koji je predstavio predizborni program, te se zahvalio na velikoj podršci nazočnim predstavnicima 6 političkih stranaka.

HDZ će za izbor vijećnika u Općinskom vijeću Općine Gornji Kneginec samostalno kandidirati listu kandidata, a HSS, DKS i HSU zajednički će zasebno kandidirati svoju listu kandidata, s time da će nakon izbora izabrani vijećnici s te dvije liste ponovo zajedno činiti vladajuću većinu u Općinskom vijeću, zaključuje HDZ Gornjeg Kneginca u svom priopćenju. 

 

Komentari