SDP, HNS i milivoj težački

U Knegincu potpisana koalicija SDP-a, HNS-a i nezavisnog kandidata za načelnika Milivoja Težačkog

Objavljeno: 05.04.2017. 17:28

Zadnja izmjena: 05.04.2017. 17:28

Foto: Petra Mlinarić

Današnjim potpisanim koalicijskim sporazumom  SDP-a, HNS-a i nezavisnog kandidata za načelnika Općine Gornji Kneginec, Milivoja Težačkog dogovoren je zajednički izlazak na lokalne izbore.

Prema riječima Alana Košića, predsjednika podružnice HNS-a Gornji Kneginec, potpisivanju koalicijskog sporazuma bili su prisutni i predstavnici Most-a i Hrvatske konzervativne stranke koji podupiru Nezavisnu listu.

Milivoj Težački je zahvalio svim strankama na podršci, a koje su, kako kaže, prepoznale namjeru da se u Općini unaprijede i poboljšaju stvari, te da se Općina vrati tamo gdje je bila, a usto je najavio i skoro predstavljanje programa.

Župan Predrag Štromar, a ujedno i predsjednik županijske organizacije HNS-a, istaknuo je kako će zasigurno biti izabran za župana i na sljedećim izborima te će ostvarivati uspješnu suradnju s, kako kaže, budućim načelnikom Općine Kneginec, Milivojem Težačkim.

'Gornji Kneginec stagnira'

- Jako dobro poznajem situaciju u Općini Gornji Kneginec u kojoj je bilo uspona i padova, no u zadnje vrijeme vidimo veliku stagnaciju. Iako svi idu naprijed u zadnjih nekoliko godina, gospodarstvo raste, investira se u komunalnu infrastrukturu, a ovdje se samo govori  o jednom vrtiću za koji se ni ne zna koliko će koštati i kako će se  financirati te koliko će roditelji na kraju morati plaćati. Drugih kvaliteta nema, a treba razmišljati i o drugim ljudima, i o umirovljenicima i nezaposlenima , a naravno i o djeci.- rekao je župan.

Štromar je također naveo kako je u Gornjem Knegincu najviše problema bilo kad se razgovaralo o školi i o jednosmjenskoj nastavi, kada je, prema njegovim riječima ondašnja vlast HDZ-a bila protiv, a sada se hvale prekrasnom dvoranom i školom.

Potpisivanju koalicijskog sporazuma bio je prisutan i Mario Habek, predsjednik županijske organizacije SDP-a, te Vjeran Vitez, predsjednik općinske organizacije SDP-a.

Komentari