Izbori 2024.

U Općini Sračinec u nedjelju se ponavljaju izbori, evo detalja

Objavljeno: 19.04.2024. 13:30

Zadnja izmjena: 19.04.2024. 13:44

Foto: Arhiva

U Općini Sračinec ove nedjelje ponovno će se održati izbori, jer je na jednom biračkom mjestu nakon održanih parlamentarnih izbora u srijedu pronađeno više glasačkih listića nego ih je trebalo biti.

Državno izborno povjerenstvo (DIP) izvijestilo je da su izbori u cjelini održani regularno i vrlo mirno, ali da će biti ponovljeni na dva biračka mjesta - u općinama Sračinec i Markušica. Konkretno, u Općini Sračinec radi se o biračkom mjestu broj 2, te listi kandidata u 12. izbornoj jedinici, u kojoj se bira zastupnik albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine. 

"Na tim je biračkim mjestima pronađeno više glasačkih listića nego što ih je trebalo biti u glasačkim kutijama. Ti izbori će se ponoviti vrlo brzo, već u nedjelju, 21. travnja, kako bismo, s obzirom na to da se radi o samo dva biračka mjesta, što prije kompletirali konačne rezultate izbora za sve izborne jedinice", najavili su iz DIP-a, poručivši da će tek nakon ponovljenih izbora u nedjelju objaviti konačne rezultate izbora zastupnika u Hrvatski sabor u V. odnosno XII izbornoj jednici.

Komentari