U prvih deset mjeseci manje poginulih, ali veći broj prometnih nesreća u županiji

Objavljeno: 04.11.2015. 13:42

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 07:39

Foto: Darija Rogina

Danas je u Županijskoj palači održana 7. po redu sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije. Tom je prilikom podneseno izvješće o stanju sigurnosti na cestama u razdoblju od siječnja do listopada 2015. godine.

Stanje sigurnosti pozitivno je ocijenjeno u prvih deset mjeseci. Tomislav Osonjački iz Županijske uprave za ceste rekao je da su u tijeku pripreme za zimske uvjete koja s radom počinje 15.11. 

- Manje je poginulih osoba u odnosu na isto razdoblje prošle godine i jedna smo od pet županija koja ima pozitivne trendove. Dvije osobe manje su poginule u odnosu na strategiju, rekao je Danijel Posavec iz PU Varaždinske. 

Broj prometnih nesreća povećao se za 10% s preko 50% ozlijeđenih osoba, ali se broj poginulih smanjio na sedmero osoba. Najčešći uzrok nesreća je alkohol. Na razini cijele Republike Hrvatske u istom je razdoblju smrtno stradalo 295 osoba, što je za čak 29 osoba više u odnosu na spomenuto razdoblje prošle godine.

Darko Dragičević, također predstavnik PU Varaždinske, istaknuo je projekte osvjetljavanja cesta od strane Hrvatskih cesta te projekt u suradnji sa Županijskom upravom za ceste, usporivač u Črešnjevu. Grad Varaždin trenutno radi na izgradnji rotora u Optujskoj ulici.

- Cilj Savjeta je i dalje otklanjanje uzroka prometnih nesreća, “crnih točaka” i dionica, zaključio je Dragičević.

Komentari