VIJEĆNIKE TRAŽILI PO VANI

U TOPLICAMA SHOW NA NAJJAČE "Ovo je ludo, mi smo Gruntovčani!"

Objavljeno: 25.01.2021. 19:32

Zadnja izmjena: 25.01.2021. 22:48

Foto: Arhiva / Ilustracija

„Gospodo, tak' se u ovom Vijeću ne može raditi, ovo je ludo, mi smo Gruntovčani!“, konstatirao je predsjednik Gradskog vijeća Varaždinskih Toplica Franjo Prstec i zaključio sjednicu.

Snimka sjednice sveukupno traje nešto više od 14 minuta, dok je sama sjednica trajala i kraće. Da stvar bude gora, riječ je o nastavku već ranije neodržane sjednice, koja će se – nakon današnjih događaja – ponovno održati...

...kada će se točno održati treći nastavak sjednice koja se pokušala održati još u prosincu prošle godine, nitko nam sa sigurnošću nije mogao reći. 

Problem je, kako nam prepričavaju, nastao oko "neka dva pitanja na osmoj točci dnevnog reda", koja je zadnji put pokušao postaviti ambiciozni Reformist Željko Bedeković.

Nije išlo.

Nije išlo ni zadnji a očito ni ovaj put, iako se Prstec trudio pokazati tko je gazda.

"Dok sam ja predsjednik...", ponavljao je Franjo, ali nije išlo.

Nije ni ovaj put.

"Nemoj ti mene učiti kaj ja kršim!"

Namjeri mladog Bedekovića usprotivili su se, naime, vijećnici HSLS-a Stjepan Denžić i Draženko Pokos. Konstatirali su da Prstec "manipulira", da krši poslovnik; da krši i statut, a onda su poslije nekoliko minuta verbalnih ćarki napustili i ćarke i sjednicu i Prsteca i Dragicu Ratković.

Suština njihova obrazloženja išla je za tim da Prstec ne može dozvoliti "novi aktualni sat", kada je isti već odrađen - prošli put. S njima se složila i gradonačelnica Ratković. Kazala je da Bedeković može postaviti pitanja, ali - ukoliko se ona tiču konkretnih točaka.

Prstec, međutim, nije smatrao da bilo tko bilo što krši...

"Nemoj ti mene učiti kaj ja kršim! Vijećnici su ovdje da postavljaju pitanja. Ja ću to uvijek dozvoliti", rekao je.

Na to se umiješala i vijećnica HDZ-a Ljubica Noft (slabo se čuje na snimci), ali i njoj je Prstec odgovorio u svome stilu.

"Ljubica, memojte me molim vas učiti. (…) Vi ste živjeli u nekim drugim vremenima, gdje se nisu smjela postavljati pitanja. Ovo je demokratska Republika Hrvatska i vijećnici, dok sam ja ovdje, oni će postavljati pitanja.“

Ako ste mislili da je to sve, najbolje tek slijedi.

"Ratkovićka, šuti!"

Nakon što su dva vijećnika HSLS-a napustili dvoranu, Prstec je odredio stanku i dao im mogućnost da se dogovore s Bedekovićem, kako bi se sjednica ipak mogla nastaviti. S obzirom da se sjednica prekidala već po drugi put – da se ona održi, očito je bilo stalo i gradonačelnici Ratković.

„Jesu ovi tvoji vani ili su otišli?“, zanimalo je Prsteca.

„Nemam pojma“, rekla je Ratković i otišla ih potražiti.

Kada se vratila, Prstec je odlučio prekinuti sjednicu, zaključivši da nemaju kvorum.

"Ne, ne, ne..."

Gradonačelnica se s time nije slagala i smatrala je da bi Prstec vijećnike trebao prebrojiti.

On nije.

„Ratkovićka, šuti!", rekao je gradonačelnici. "Nemoj me učiti, nisam ćorav! Vidimo da ih nema. To su tvoja djela i samo tak dalje nastavi. Kaj se bojiš pitanja?“

Ratković mu je odgovorila da je stvar "u principima", "ne u pitanjima", međutim... 

Bio je to već sami kraj drugog nastavka prosinačke sjednice u siječnju, koja će dobiti svoj treći nastavak u siječnju ili veljači.

Živi bili pa vidjeli!

Komentari