U Trnovcu krenuli završni radovi - sustav kanalizacije imat će 800 domaćinstva

Objavljeno: 04.11.2015. 11:41

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 07:44

Foto: Siniša Sović

Danas je održana konferencija o početku posljednjih radova na izgradnji kanalizacijskog sustava naselja Trnovec i Zbelava. Riječ je o rasteretnom kanalu kojim se rješava transport preljevnih otpadnih voda.

Radove su obišli župan Varaždinske županije Predrag Štromar, načelnik općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec te direktor Varkoma d.d. Vlado Vlašić. Glavni je cilj projekta zaštititi podzemne vode od zagađenja te očuvati kvalitetu pitke vode, a do danas je izgrađen sjeverni sliv u Trnovcu te zona Kućan.

Zadovoljstvo projektom izrazio je varaždinski župan:

- Tim će se kanalom na proljeće 800 domaćinstva spajati na kanalizaciju, a smanjuje se i rizik od poplava, rekao je Štromar.

Naime, predmetnim kanalom riješit će se transport preljevnih otpadnih voda od PS Čunica u naselju Zbelava do rijeke Plitvice. Kapacitet cjevovoda i pripadajuće PS “Čunica” iznosi 1.500 litara/sek, a izgradnja je nužna za puštanje u pogon kanalizacijskog sustava južnog sliva naselja Trnovec Bartolovečki.

- Ovo je velika stvar koju su mještani godinama čekali i zahvaljujem se svima koji su radili na ovom projektu, rekao je Zvonko Šamec, načelnik Trnovca Bartolovečkog.

Inače, vrijednost predviđenih radova je 5.238.652,90 kuna, a 80% financijskih sredstava osigurale su Hrvatske vode, a Varkom d.d. preostalih 20%.

- Uložena su znatna financijska sredstva, ali naišli smo na razumijevanje u Hrvatskim vodama i nakon rješavanja administrativnih problema, radovi su pri kraju, a u budućnosti se nadamo povratu uloženih sredstava, rekao je direktor Varkoma Vlado Vlašić.

Izvoditelji radova bit će Hidroing d.d. te Aquatehnika, a dosad je u sustav odvodnje uloženo oko 57.7 milijuna kuna. Završetak radova predviđen je za 01.03.2016. godine.

 Kako je to izgledalo pogledajte ovdje: 

Komentari