U varaždinskoj Prvoj gimnaziji predstavit će se studentski projekt YEC

Objavljeno: 18.01.2015. 15:40

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija

Međunarodna studentska organizacija AIESEC Varaždin u četvrtak će u varaždinskj Prvoj gimnaziji predstaviti projekt „Young(Social)Entrepreneurs in Croatia“...

YEC (Young Entrepreneurs in Croatia) je projekt međunarodne studentske organizacije AIESEC Varaždin koji se uspješno izvodi već nekoliko godina u nizu, a temelji se na prepoznavanju i razvitku potencijala mladih u području društvenog poduzetništva. AIESEC Varaždin prepoznaje vrijednost u razvitku potencijala mladih od što ranije dobi kako bi njihov razvoj bio brži pa time i korisniji za njih same i s većim utjecajem na lokalnu zajednicu.

Potencijal  se  razvija  kod  učenika  viših  razreda  osnovnih  i  srednjih  škola  na temelju GCM modela (Global Competency Model). Tokom 8 tjedana trajanja projekta na dvije radionice tjedno, svaka po 90 min, se razvija 5 glavnih kompetencija potrebnih kako bi mladi postali sposobni i motivirani da pokrenu vlastiti poduzetnički pothvat: proaktivno učenje, poduzetnički stav, emocionalna inteligencija, društvena odgovornost i globalno razmišljanje.

Radionice sa učenicima vode mladi volonteri, studenti završnih godina studija povezanih  područja,  iz  raznih  zemalja  svijeta.  Pod  njihovim  mentorstvom  učenici oblikuju  vlastitu  poduzetničku  ideju  s  naglaskom  na društvenu  odgovornost  te svoja rješenja javno prezentiraju na službenom zatvaranju projekta gdje se najbolje ideje nagrađuju od strane stručnog žirija.

Komentari