Umjesto Hrenića županijsku organizaciju Reformista preuzima Tomislav Paljak?

Objavljeno: 11.02.2015. 14:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: facebook/reformisti

Narodna stranka - reformisti sljedeće srijede, 18. veljače, u Trakošćanu bira predsjednika svoje županijske organizacije, međutim, kako doznajemo, za tu funkciju neće se kandidarati Darko Hrenić koji je do sada vršio dužnost povjerenika.

Spomenuto nam je u telefonskom razgovoru potvrdila Natalija Martinčević, ali i Hrenić koji kao razlog navodi političke ambicije na nacionalnoj razini.

- Ponosan sam na posao koji sam odradio, ali idem na nacionalni nivo. Imamo puno mladih ljudi koji nikada nisu bili ni u jednoj stranci, koji imaju puno energije i njima apsolutno moramo dati prostora - rekao je Hrenić, istaknuvši da je riječ o njegovoj odluci.

Martinčević je potvrdila da je za Hrenića predviđeno mjesto u nacionalnom predsjedništvu stranke, međutim spekulacije o tome tko bi mogao preuzeti predsjedničku dužnost u županijskoj organizaciji nije željela komentirati, kao ni Darko Hrenić.

- Razmatramo najbolja rješenja, ali o našim prijedlozima odlučit će delegati kojih samo iz Varaždina dolazi 80. Darko Hrenić odradio je ogroman posao i njegova uloga u tome apsolutno je neupitna - rekla je Martinčević, a osvrnuvši se na gradonačelničke izbore u Novom Marofu, rekla da apsolutno vjeruju u Hrenićevu pobjedu.

Kako, pak, pouzdano doznajemo, sljedećeg tjedna kandidat za čelnika županijske organicije stranke reformista trebao bi biti samo jedan, i to predsjednik stranačke podružnice u Sračincu Tomislav Paljak.

Riječ je prosvjetnom djelatniku koji se do angažmana u reformistima nije aktivno bavio politikom, a radi kao ravnatelj osnovne škole Sveti Martin na Muri. U stranci smatraju da će na taj način otvoriti prostor za profiliranje još jednog čovjeka iz svojih redova.

Komentari