Uoči konstituirajuće sjednice: Hrenić se odrekao svojeg mjesta u Gradskom vijeću

Objavljeno: 26.03.2015. 14:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: am

Premda su Reformisti u Novom Marofu ostvarili drugi rezultat na proteklim prijevremenim izborima te osvojili tri mandata u Gradskom vijeću, od čega je jedan pripao i dosadašnjem novomarofskom gradonačelniku Darku Hrenić, nositelju liste, on je odlučio da spomenutu dužnost neće obavljati te je svoje mjesto prepustio Anti Laošu.

Ostavku je, kako doznajemo, podnio u utorak 24. ožujka, a s današnjim danom, uoči sutrašnje konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća, ona stupa na snagu.

- Nakon što sam šest godina bio gradonačelnik, trebam se odmoriti od marofske politike, a smatram da ima puno ljudi u našoj stranci, Reformistima, koji u Gradu Novom Marofu mogu dati svoj doprinos - rekao je danas za eVaraždin.

Na pitanje je li ostavku podnio iz razloga što ni na koji način ne može surađivati s novim gradonačelnikom Novog Marofa Sinišom Jenkačom, Hrenić odgovora da je spomenuto najavio još prije dva mjeseca, u slučaju da izgubi izbore.

- Bude li se ponašao kako valja i bude li se dobro odnosio prema Reformistima u Gradskom vijeću, s Jenkačom u budućnosti mogu surađivati kao saborski zastupnik - otkriva Hrenić svoj stav i političke ambicije.

- Dosta je bilo stresa, ali sada me jako zanima proračun koji će ponuditi i sigurno ću ga kroz svoje vijećnike analizirati. Manjak o kojem govori Jenkač samo pokazuje to, da oni ne razumiju što zapravo znači manjak, a što minus. Nadam se da će im to gradski službenici razjasniti, međutim ako i nakon toga budu zločesti, itekako ću se boriti za istinu.

O 300.000 kuna razlike koja se pojavila vezano uz manjak 2013. godine kada je bio 1,6 milijuna kuna i 2014. godine kada je bio 1,9 milijuna, Hrenić kaže u trenutku kada je u listopadu prošle godine predlagao proračun to nije mogao predvidjeti.

- Morali smo vratiti namjenska sredstva dobivena još prije 10 godina za odlagalište otpada, a te godine imali smo problem i sa snijegom.

Budući, pak, da su ostvarili drugi rezultat po broj vijećničkih mandata, Hrenić smatra da bi im trebalo pripasti mjesto potpredsjednika Gradskog vijeća, u što, kako je rekao, sumnja zbog "kuhinje" do koje došlo zbog "ljubavi između HDZ-a i HNS-a".

>>Štromar: Jenkač mi službeno još nije niti može uputiti poziv, neformalno? Nemam komentara...

Komentari