zamjenica na određeno

eTV: Jasminka Begić imenovana je zamjenicom v.d. ravnatelja varaždinske Opće bolnice

Objavljeno: 31.01.2017. 18:14

Zadnja izmjena: 31.01.2017. 18:52

Foto: Petra Mlinarić

Na današnjoj sjednici Upravnog vijeća varaždinske Opće bolnice, s tri glasa za i jedan protiv,  imenovana je zamjenica v.d.ravnatelja, Jasminka Begić.

Zamjenika ravnatelja imenuje Upravno vijeće na prijedlog ravnatelja, a tu dužnost obnaša nedavno imenovani, dr. Nenad Kudelić.

Na četrnaestoj točki dnevnog reda, za svoju zamjenicu dr. Nenad Kudelić je predložio Jasminku Begić, na što je imenovana, automatski dala ostavku na mjesto članice Upravnog vijeća.

 V.d. ravnatelj bolnice, Nenad Kudelić je prije iznošenja svojih razloga zbog kojih se odlučio za Jasminku Begić rekao kako je dugo razmišljao o osobi koja bi bila idealna za tu poziciju, te ju je predložio na razdoblje od nekoliko mjeseci.

 - Unazad nekoliko dana, postoje brojni pravni problemi koje treba riješiti, te nam treba jedna dodatna pravna pomoć i mislim da će gospođa Begić kao osoba koja ima dugogodišnje iskustvo tu pomoć i pružiti.  – objasnio je ravnatelj i rekao kako je to privremeno rješenje dok se ne riješe svi pravni problemi koji postoje.

Nabava uređaja za magnetsku rezonancu

Predstavnica radničkog vijeća, Ljiljana Levanić je istaknula kako gospođa Begić nije zaposlenica ove bolnice i pritom zamolila odgodu glasovanja o tom predmetu, na što je predsjednik Upravnog vijeća, Zoran Šantek istaknuo kako nema potrebe za odgodom te se odluka o imenovanju zamjenice v.d. ravnatelja dala na glasovanje. Tri glasa su bila za, dok je protiv bila Ljiljana Levanić, predstavnica Radničkog vijeća.

Osim točke imenovanja zamjenika v.d. Ravnatelja, na sjednici se, između ostalog, odlučivalo i o donošenju financijskog plana poslovanja za 2017. godinu u koji je uvrštena  humanitarna akcija prikupljanja sredstava za uređaj magnetske rezonance i to na račun kapitalnih donacija od neprofitnih organizacija s iznosom od 849.345,34 kn, a na račun kapitalnih pomoći iz državnog proračuna 8.525.654,66 lipa, što sve zajedno čini planirani iznos za nabavu uređaja magnetske rezonance od 9 milijuna i 375 tisuća kuna.

Također su prihvaćene i prve izmjene i dopune plana nabave roba i usluga gdje će se dodati i novi predmet nabave, a to je uređaj za magnetsku rezonancu u iznosu od 7,5 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno 9 milijuna i 375 tisuća kuna s PDV-om.

Prihvaćena je i odluka o donaciji od 750 tisuća kuna za potrebe bolnice, imenovano je Povjerenstvo o za odlučivanje prijedloga kandidata za prijem u specijalizaciju, a odlukom Upravnog vijeća doktoru u mirovini, Vlatku Pavliću je produžena dozvola za rad.

Komentari