priopćenje za medije

Uručene diplome Političke akademije, među polaznicima i četvero Varaždinaca

Objavljeno: 05.09.2023. 13:16

Zadnja izmjena: 05.09.2023. 13:16

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković dodijelio je diplome polaznicima XVI. generacije Političke akademije Zaklade Hrvatskog državnog zavjeta.

Među ostalim polaznicima sudjelovali su i mladi članovi Hrvatske demokratske zajednice iz Varaždinske županije Ivana Bedeković, Melani Gavrić, Tamara Žugčić i Josip Pokorny. Tom je prigodom premijer Plenković rekao kako je njihova ambicija privući što veći broj mladih u politički angažman.

-Želimo da se što više mladih uključi u politiku jer je ona društveno odgovorni posao. I u tome je ključna razlika između nas i oporbe: dok mi ostvarujemo strateške ciljeve Republike Hrvatske i ponajveći gospodarski rast u Europi, vodimo ozbiljnu politiku, uspješno se nosimo s globalnim krizama i slično, ostale su se stranke uglavnom svele na pokušaje destrukcije i svakodnevna podmetanja - rekao je Plenković.

Nakon svečanosti dodjele diploma, započela je i nastava XVII. naraštaja Političke akademije, među kojima su, također, polaznici iz Varaždinske županije Alina Hanžek, Valentina Meštrić, Luka Antončić i Matija Košić. Podršku je novim polaznicima, između ostalih, pružio i župan, član Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice i predsjednik Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Komentari