Maratonska sjednica

Bosilj smanjio broj upravnih odjela za više od pola. Ovo je dijelić žestoke rasprave

Grad Varaždin će tako nakon stupanja na snagu ove odluke imati četiri upravna odjela umjesto devet, a kako je obrazložio gradonačelnik Neven Bosilj, proces reorganizacije pokrenuo se radi racionalizacije i povećanja učinkovitosti...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.09.2021. 18:21

Zadnja izmjena: 09.09.2021. 18:25

Foto: Dino Možek

Vijećnici Gradskog vijeća Grada Varaždina na današnjoj su sjednici prihvatili prijedlog odluke o ustrojstvu upravnih tijela Grada Varaždina.

Grad Varaždin će tako nakon stupanja na snagu ove odluke imati četiri upravna odjela umjesto devet, a kako je obrazložio gradonačelnik Neven Bosilj, proces reorganizacije pokrenuo se radi racionalizacije i povećanja učinkovitosti.

Donošenju ove odluke žestoko su se protivili vijećnici sa NL Ivana Čehoka koji su između ostalog poručili kako je Grad Varaždin prerazvijeni grad za tako malo odjela te ovu odluku nazvali ''jednom od najgorih'' i na granici zakonitosti.

- To se radi po mjeri jedne osobe, a pročelnici će biti iz redova SDP-a i jedan iz Reformista. Da objasnim ovim primjerom. Imate 11 nogometaša od kojih gol mogu zabiti samo četiri nogometaša i to samo ako im jedan najjači doda loptu - rekao je Čehok za govornicom.

- Mi smo si dali za pravo da vidimo kako funkcionira vaših devet odjela i mi smo dali pravo tim ljudima da rade. Vi ste kroz te odjele namirivali koalicijske partnere, pa smo imali odjele sa samo dva zaposlena. S Avarom ste bili sve u jedan i preskakali ste pročelnike - odgovorio mu je dogradonačelnik Miroslav Marković.

Članovi SDP-a i Budimo grad ovu su odluku podržali ustvrdivši kako je bolje da odlučuju četiri osobe nego samo gradonačelnik i njegov zamjenik kako je to bilo u bivšoj gradskoj vlasti. 

- Smisao ove priče je da imamo četiri čovjeka sa kompetencijama da se donose odluke da ne moraju zamjenik i gradonačelnik sami donosite odluke kao što je to uglavnom bio slučaj - sa govornice je poručio Bruno Ister te dodao kako je u bivšoj vlasti ''zabijao samo jedan nogometaš''.

 

Komentari