kritizirali i bilića i čačića

Uz potporu Vrdoljaka i Štromara Petra Pokec objavila svoj program, zamjenika i zamjerke Biliću

Objavljeno: 25.04.2017. 20:17

Zadnja izmjena: 25.04.2017. 20:20

Foto: Željko Porobija

Večeras je u Ludbregu kandidatkinja HNS-a za gradonačelnicu Petra Pokec predstavila svoj program i svog zamjenika Mirka Herenčića. Potporu su joj svojim dolaskom pružili stranački šef Ivan Vrdoljak te župan Predrag Štromar.

Vrdoljak je Pokec najavio kao osobu u kojoj vidi i puno veću političku ambiciju te očekivanje da će ona u budućnosti razviti političku karijeru i na razini cijele Hrvatske. Uz moto "Sami idemo po pobjedu", Pokec je predstavila svoj program, koji je ujedno i njezina kritika dosadašnje Bilićeve politike prema kojoj se - kako je rekla - ulagalo samo u centar grada.

- Ako odemo samo 2-3 km dalje od centra, ulice su neuređene, nema biciklističkih staza, komunalna struktura je loša. - izjavila je Pokec i iznijela sljedeće 3 točke programa:

  • Ravnomjeran razvoj grada i jednake šanse svima u njezinom programu znači ulaganje i u druge dijelove grada izvan centra.
  • Povećanje standarda kroz gospodarski razvoj i privlačenje investitora.
  • Pretvaranje Ludbrega u središte kontinentalnog i ruralnog turizma

 'Reformisti čine blud'

Vrdoljaka smo upitali i o suradnji HNS-a i Reformista - budući da u Međimurju župan Matija Posavec nastavlja suradnju sa svojom zamjenicom Sandrom Herman koja je prešla u Reformiste.

- Matija će sam odlučiti, ima naše povjerenje, ali nema nikakve koalicije HNS-a i Reformista. - izjavio je Vrdoljak. Na njegove se riječi nadovezao i Štromar, rekavši kako je koalicija Reformista i HDZ-a u Ludbregu prirodna.

- Ja razumijem da su Reformistima ovi izbori jako značajni i da moraju ići u koalicije. Ali oni idu u koaliciju sa svakim, to je politički blud. - izjavio je Štromar, pozivajući Reformiste da se nakon poraza na izborima vrate njima ili odu u HDZ.

Komentari