o kamionskom prometu

Valerija Paljak: ''HNS-ovi načelnici skupljaju potpise protiv Štromara i to je smiješno''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.05.2019. 15:00

Zadnja izmjena: 08.05.2019. 15:01

Povećanje kamionskog prometa u Sračincu, Petrijancu i Cestici bila je tema konferencije za medije koju su održali članovi Reformista predvođeni Valerijom Paljak, potpredsjednicom općinske organizacije u Sračincu.

Paljak je na konferenciji još jednom ponovila kako je sporni Pravilnik donesen u suglasnosti sa ministrom graditeljstva i prostornog uređenja Predragom Štromarom i osvrnula se na činjenicu da su i HNS-ovi načelnici počeli prikupljati potpise za promjenu Pravilnika, što je nazvala ''smiješnim''. - Oni naglašavaju da ih u tome od početka podupire Štromar, pa se ja pitam od kojeg to početka: možda kada je taj pravilnik dan na znanje Hrvatskim cestama gdje se u upravi nalazi HNS-ov Alen Leverić ili pak kada je taj Pravilnik potpisan u suglasnosti sa Štromarom - rekla je Valerija Paljak.

Kako je dodala, dugoročno rješenje za ovaj problem je zaobilaznica, dok je kratkoročno rješenje preusmjeravanje tranzitnog prometa na autoceste čime bi se promet kamiona smanjio za 30 posto. Prema njezinim riječima, Reformisti su već prikupili preko 1000 potpisa i vjeruje kako će se Pravilnik uskoro izmjeniti. 

 

 

 

Komentari