planirani radovi

Varaždin bi trebao dobiti još četiri rotora, evo gdje i kada

Stavka 'Izgradnja i rekonstrukcija nerazvrstanih cesta' uključuje rekonstrukciju sljedećih raskrižja i planiranih rotora:

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.12.2021. 09:44

Zadnja izmjena: 08.12.2021. 09:44

Foto: Arhiva

Varaždin bi u sljedeće dvije do tri godine trebao dobiti još četiri nova rotora, a što je planirano u Programu građenja objekata i uređenja komunalne infrastrukture za 2022.godinu s projekcijom za 2023.-2024.god. 

Stavka 'Izgradnja i rekonstrukcija nerazvrstanih cesta' uključuje rekonstrukciju sljedećih raskrižja i planiranih rotora:

  • Rotor na raskrižju Zagrebačke i Gospodarske ulice: Tijekom 2019.godine U tijeku 2019. godine izrađen je idejni projekt za ishođenje lokacijske dozvole. Na temelju toga u 2022. godini potrebno je napraviti glavni projekt za građevinsku dozvolu, te tako stvoriti osnovne preduvjete, uz osiguranje financijskih sredstava i određivanje prioriteta, za provođenje rekonstrukcije navedenog raskrižja a što se planira u 2023. godini (uz sufinanciranje MUP RH).
  • Rotor kod Supernove u Optujskoj: Najprije se tijekom 2022. godine planira izrada projektne dokumentacije od strane Grada Varaždina, a potom slijedi ishođenje potrebnih dozvola za gradnju. Temeljem navedenog očekuje se sklapanje Sporazuma o financiranju radova na sanaciji predmetnog raskrižja za naredni
    period, kao opasnog mjesta na cestama na području Grada Varaždina, te je za navedenu svrhu potrebno za 2023. god. osigurati financijska sredstva
  • Rotor na raskrižju Anine i Prešernove ulice:
    Planirano je do kraja 2022. godine u tom smislu napraviti projektnu
    dokumentaciju te ishoditi odgovarajuće potrebne dozvole, a dalje u slijedećem razdoblju, sukladno definiranju prioriteta izgradnje, uz osiguranje financijskih sredstava u gradskom proračunu, u 2023. godini izvesti radove na rekonstrukciji tog raskrižja.
  • Rotor na raskrižju Hallerove i Vrazove ulice:
    Planirano je do kraja 2023. godine u tom smislu napraviti projektnu dokumentaciju te ishoditi odgovarajuće potrebne dozvole, a dalje u slijedećem razdoblju, sukladno definiranju prioriteta izgradnje, uz osiguranje financijskih sredstava u gradskom proračunu, u 2024. godini izvesti radove na rekonstrukciji tog raskrižja.

Komentari