Varaždin: Saznajte novosti u naplati parkiranja i izbjegnite kazne

Objavljeno: 03.03.2015. 14:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Nikola Kokotec

Nakon nekoliko odgođenih ročišta i prijetnje tužbom od nevjerojatnih 69 milijuna kuna zbog jednostranog mijenjanja koncesijskog ugovora, ovih dana bi se na javnu raspravu trebao uputiti novi prijedlog cijelog sustava i naplate parkiranja na području grada Varaždina.

Kako doznajemo, Crtorad i Grad Varaždin načelno su postigli dogovor oko novog modela naplate parkrianja u centru grada. Uvode se nova parkirališna mjesta, novi modeli naplate za parkirališe na Trgu bana Jelačića, a vraća se i naplata parkiranja na parkiralištu iza bivše Glazbene škole, u Ulici kralja Petra Krešimira IV.

Pregovori između Crtorada i Grada Varaždina traju već pune dvije godine, a pravna zavrzlama započela je krajem prosinca 2012. Gradsko vijeće Grada Varaždina tada je izglasalo izmjene koncesijskog ugovora. Tim izmjenama ukinuta je dnevna parkirališna karta, produžena je tolerancija na početku parkiranja s pet na 15 minuta, ukinuto je 230 parkirališnih mjesta s naplatom, uvdena su dva sata besplatnog parkiranja na Trgu bana Jelačića u jutarnjim satima, a odobrilo se da se bez naknade koristi zatvoreno parkiralište za manifestacije koje odobri gradonačelnik te da gradski dužnosnici mogu besplatno parkirati.

Iz Crtorada, kao i iz Grada Varaždina moglo se često puta čuti kako je u interesu i jedne i druge strane mirno rješenje. Sudeći prema najavama iz Gradske vijećnice, načelno je postignut dogovor oko novog modela naplate parkiranja...

Cijeli članak pročitajte u novom broju etjednika.

Komentari