Varaždin slavi Dan grada, Habuš: Imali smo padova, ali ako se stalno uspinjete možete dobiti "visinsku bolest"

Objavljeno: 08.12.2015. 14:48

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 09:51

Foto: Siniša Sović

Danas je održana svečana sjednica Gradskog vijeća grada Varaždina povodom Blagdana sv. Nikole – Dana grada Varaždina. Sjednici su nazočili brojni ugledni uzvanici te su tom prilikom uručena priznanja grada Varaždina…

Sjednica je počela hrvatskom himnom, a nakon toga prisutnima se obratio predsjednik Vijeća, Josip Hehet. Otvorio je svečanu sjednicu te pozdravio sve prisutne. Naglasio je da je sjednica rekapitulacija prijeđenog puta te je Vijeće u ostvarivanju svojih prava i dužnosti na 8 sjednica obavljalo poslove te donijelo niz općih i pojedinačnih akata dodavši da je temeljno pravo građana pravo na lokalnu samoupravu.

Spomenuo je i projekte provedene u Varaždinu posebno istaknuvši Sveučilište Sjever:

- Najmlađe Sveučilište u Hrvatskoj postalo je osmo javno sveučilište, što je povijesni trenutak Varaždina i Koprivnice. Siguran sam da će kvalitetno odgovoriti na sve potrebe gospodarstva i potaknuti razvoj sjeverozapadne Hrvatske i šireg područja, kazao je Hehet.

Nakon njega, nazočnima se obratio i Goran Habuš, gradonačelnik Varaždina koji je istaknuo odluke, posebno odluku o oslobađanju zemljišta o Brezju koju je nazvao “novom šansom” za grad.

- Kvaliteta se mjeri omjerom uspjeha i padova te vjerujem da je ova vlast protekle četiri godine imala više uspjeha nego padova. Ako se stalno uspinjete, možete dobiti “visinsku bolest”, a znamo iz određenih primjera kako to izgleda, rekao je Habuš.

Ujedno je naglasio da je godina 2016. godina velikih očekivanja u kojoj je cilj utemeljiti Strategiju razvoja. Habuš je ujedno naveo da grad mora biti gospodarsko središte regije, mjesto kulturnog turizma te idealan grad za obiteljski život. Također je istaknuo zadovoljstvo s rezultatinma Sveučilišta Sjever.

S njim se u vezi Sveučilišta složio i Predrag Štromar, župan Varaždinske županije koji je odmah na početku gradonačelniku i njegovim suradnicima čestitao Dan grada, kao i građanima. Istaknuo je da je Varaždin uzor mnogih hrvatskih gradova te postaje središte kulture i turizma. Premda je naveo projekte, nije se konkretno osvrnuo na trenutnu lokalnu vlast i Gradonačelnika, ali je potom ustvrdio:

- Suradnja Županije i grada, župana i gradonačelnika je odlična. Zajednički smo stvorili jako regionalno Sveučilište na sjeveru Hrvatske. Pomogli smo Varteksu te je pred nama izgradnja bolnice i prioritet ostaje rješavanje otpada na čemu ćemo zajedno raditi, rekao je Štromar.

Svoj prvi govor pred velikom publikom uspješno je održala Tea Podbojec, predsjednica varaždinskog Dječjeg gradskog vijeća koja je zaželjela dobro "i malima i velikima" povodom Dana grada. 

Komentari