priopćenje za medije

Varaždinac Stričak sudjelovao u povijesnoj odluci o nabavi višenamjenskih borbenih aviona

Objava Hrvatske demokratske zajednice (HDZ)

Objavljeno: 28.05.2021. 20:26

Zadnja izmjena: 28.05.2021. 20:27

Objava Hrvatske demokratske zajednice (HDZ):

Vlada je na današnjoj sjednici donijela Odluku o nabavi 12 višenamjenskih borbenih aviona Rafale, 10 jednosjeda i 2 dvosjeda. Premijer Andrej Plenković naglasio je da se ovom odlukom gleda budućnost hrvatske sigurnosti i budućnost Hrvatske vojske. Izabrani višenamjenski borbeni avion najnovije je generacije i smatra se jednim od najboljih na svijetu.

Jedan od onih koji su sudjelovali u postupku nabave aviona je i saborski zastupnik iz Varaždinske županije Anđelko Stričak.

– Kao članu Međuresornog povjerenstva za nabavu višenamjenskog borbenog aviona koje je pripremalo i provodilo postupak nabave te Vladi i nadležnim tijelima predlagalo donošenje odgovarajućih odluka, raduje me da je odluka donijeta i to upravo danas na Dan Hrvatske vojske. Ovom nabavom činimo važan sigurnosni iskorak, jer dobivamo moćno strateško sredstvo odvraćanja bilo kakve agresije na našu domovinu, postajemo daleko privlačniji (sigurniji) investitorima, daleko poželjniji partneri našim saveznicima. Dan za sjećanje! – poručio je Stričak.

Komentari