ANKETA

Varaždinci o 365 dana Kolinde: Za jedne 'žena-zmaj', za njih više 'pusti sanak'

Objavljeno: 18.02.2016. 13:56

Zadnja izmjena: 18.02.2016. 16:30

Foto: Siniša Sović / Foto agencija Sjever

Prošlo je prvih godinu dana mandata predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović tijekom kojega općenito stoji dobro, ali ima i drugačijih trendova jer, naime, dio građana drži kako ona ipak ne radi u skladu s njihovim očekivanjima...

Podsjećamo, ubrzo nakon prisege Kolinda Grabar Kitarović s Pantovčaka je odstranila Brozovu bistu, najavila je štednju, pa selidbu u Visoku. Također, nikako nije uspijevala izgladiti prijepore i sukobe s bivšim premijerom Zoranom Milanovićem.

Dok nije lijepila pločice, lovila ribe ili pak pucala iz jurišnih pušaka, na vanjiskopolitičkom planu nastojala je jačati ugled Hrvatske te njena putovanja u SAD, Njemačku i Vatikan nisu promakla Varaždincima koje smo upitali kako percipiraju prvih 365 dana mandata predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Iako od predsjednice nije očekivala značajnije pomake u vođenju države, Helena Pavlović iz Varaždina je oduševljena svime što je dosad radila.

- Naša predsjednica je prava žena – zmaj i dopada mi se kako radi svoj odgovoran posao. Želim joj da tako nastavi i u buduće – kazala je Pavlović.

Za razliku od nje, Mira Kontrec smatra kako predsjednica ne radi u skladu s njenim očekivanjima.



- Sve je po starom, ne radi nimalo bolje od svojih muških prethodnika – ističe Kontrec.

Jednogodišnji mandat Kolinde Grabar-Kitarović prokomentirala je i Ankica Kosi.


- Od predsjednice nisam ništa očekivala – rekla je Kosi.

Među ispitanicima, bilo je i onih koji su nam odgovorili da politiku i rad predsjednice ne prate dovoljno.



- Teško je komentirati bilo čija obećanja, sve se svodi na nagađanja o tome hoće li se nešto na kraju ispuniti ili ne. Nažalost, predsjednica u godinu dana nije značajnije uspjela pomiriti ideološku podijeljenost među građanima. Žalosno je i da se vlastodršci neprekidno prepucavaju – naglasio je Dario Jertec.

Rad Ureda predsjednice varaždinskim srednjoškolcima je potpuno nezanimljiv.



- Mi imamo svoje (školske) zadaće i brige, a predsjednici želim sve najbolje u radu kakav god on bio – rekao je varaždinski gimnazijalac Darko Tomić.

Na njega se nadovezao Nikola Vučak koji je rekao da prvih godinu dana mandata predsjednice ne pamti po ničem posebnom.



- Primijetio sam jedino da je puno ljepša od Josipovića – naglasio je Nikola.

Danas kada treba ocijeniti njezinu prvu godinu, pohvalne riječi ne nalazi ni Snježana Jakopić.



- Sve što vidim je prebacivanje „loptice“. Nitko, pa ni predsjednica ne želi snositi krivicu za stvari koje ne valjaju u Hrvatskoj. Svi koji su odgovorni za stanje u državi moraju sjesti za isti stol i napokon se dogovoriti barem oko ključnih, gospodarskih tema – rekla je Jakopić.

Od predsjednice je daleko više očekivala Nada Fosić.



- To su njeni počeci, puno putuje i trudi se. Vidjet ćemo što će napraviti do kraja mandata. Činjenica je da za rješavanje problema nas umirovljenika još ne nalazi vremena – zaključila je Fosić.

Komentari