Varaždinski HDZ gradskoj vlasti poručio da u petak neće prihvatiti rebalans proračuna

Objavljeno: 22.10.2015. 10:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Josip Novak

Vijećnici iz redova HDZ-a neće podržati prijedlog rebalansa Proračuna jer je to već druga promjena proračunskih dokumenata Grada Varaždina u samo dva tjedna, izjavio je predsjednik Povjerenstva gradskog HDZ-a Damir Habijan, na konferenciji za medije koja je sazvana uoči sutrašnje sjednice Gradskog vijeća...

Sada je kraj 2015. godine i najavom novog rebalansa aktualna gradska vlast dokazuje kako nema jasnu strategiju i viziju razvoja grada Varaždina, naglasio je Damir Habijan dodavši kako ona donosi odluke i mjere ad hoc, bez jasnih prioriteta.

HDZ-ovi vijećnici, nastavlja, protive se i prijedlogu odluke o sudjelovanju Grada Varaždina u dragovoljnom preoblikovanju NK Varaždin.

- Još 2. prosinca 2013. godine Gradsko vijeće usvojilo je odluku o sudjelovanju Grada Varaždina u dragovoljnom preoblikovanju Nogometnog kluba Varaždin u sportsko dioničko društvo. Navedena odluka niti nakon dvije godine nije provedena. Iz toga zaključujemo kako gradonačelnik ne poštuje Gradsko vijeće niti postupa po odlukama gradskog vijeća – ustvrdio je čelnik GO HDZ-a kojem je neprihvatljivo pokretanje stečajnog postupka nad NK Varteks.

- Zbog čega aktualna gradska vlast nije s milijun kuna, koje sada predviđa uložiti u Nogometni klub Varaždin, usmjerila na NK Varteks, odnosno zašto nije pokušala spasiti klub s dugotrajnom tradicijom. Bit će zanimljivo doznati zašto bi Varaždinke i Varaždinci sada trebali izdvojiti milijun kuna za amaterski klub koji se natječe u trećoj ligi – ističe Habijan koji takvo ponašanje gradske vlasti ocjenjuje – neozbiljnim.

Potom se osvrnuo i na prijedlog odluke o obavljanju dimnjačarskih poslova rekavši da su njegovim odredbama „gradonačelniku dane prevelike ovlasti u postupku provedbe postupka koncesije“.

- Sukladno odredbama gradonačelnik je taj koji imenuje stručno povjerenstvo za postupak davanja koncesije i odredit će kriterije za odabir ekonomski najpovoljnije ponude svojim zaključkom. Odluku o davanju koncesije donosi Gradsko vijeće, no ono nije i neće biti upoznato sa samim postupkom davanja koncesije što je za nas neprihvatljivo – naglasio je Habijan.

Dodao je i da su vijećnici iz redova HDZ-a iz dostavljenih materijala za sjednicu Gradskog vijeća iščitali kako Skupština nije dala razrješnicu Upravi društva gradske tvrtke VARTOP.

- Još gore, prijedlog oduke o davanju razrješnice nije niti uvršten u dnevni red skupštine! Je li tu riječ o omašci ili Skupština nije zadovoljna radom Uprave morat ćemo u petak upitati gradonačelnika – zaključio je Habijan.

Predsjednik županijskog HDZ-a Anđelko Stričak je na kraju konferencije za medije najavio kako će ova stranka tijekom kampanje za parlamentarne izbore imati četiri veća skupa u Novom Marofu, Ivancu, Ludbregu i Varaždinu.

- Kampanju namjeravamo voditi promoviranjem našeg programa i kandidata i nećemo se baviti  suparničkim listama. No, znat ćemo odgovoriti na svaki neprimjereni napad i provokacije – ustvrdio je Stričak.

Komentari