u zagrebu

Varaždinski HDZ-ovci na predstavljanju programa predsjednice Grabar-Kitarović

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.11.2019. 08:28

Zadnja izmjena: 12.11.2019. 08:28

Aktualna hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Zagrebu je predstavila program kojim kreće u utrku za drugi mandat na Pantovčaku.

Predsjednica je, između ostalog, zahvalila HDZ-u na ponovnoj potpori.– Meni ovaj dan ima posebnu simboliku, upravo na današnji dan prije točno pet godina predstavila sam izborni program za bolju Hrvatsku. Tada sam zatražila vaš glas, vaše povjerenje i započela put zajedništva i stvaranja bolje Hrvatske – kazala je predsjednica istaknuvši kako „vjeruje u svakog našeg čovjeka, u naše vrijednosti, u naše potencijale, u sve što krasi našu domovinu i zbog čega smo posebni".

Izborni program predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović nosi naziv „Hrvatska zna i mora bolje”, a sastoji se od sedam točaka: hrvatski razvoj, hrvatski identitet, hrvatska odlučnost, hrvatska pravednost, hrvatska demokracija, hrvatska sigurnost i hrvatski optimizam.

Uz premijera Andreja Plenkovića i brojne ministre te članove HDZ-a iz svih dijelova Hrvatske, predstavljanju programa predsjednice nazočili su i varaždinski HDZ-ovci, među njima i predsjednik Županijske organizacije stranke, saborski zastupnik Anđelko Stričak.

– Dosadašnji rad i rezultati i predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i Vlade premijera Plenkovića daju nam optimizam za predstojeće izbore. Također bitno je naglasiti da je Predsjednica svoj mandat odradila odlično. Naša Domovina u Europi i svijetu ima nikad bolji ugled, vidljiva je, prepoznatljiva i cijenjena. Gospodarski pokazatelji: rast BDP-a, kreditni rejting, brojne investicije, rast plaća i mirovina, zasluga je Vlade predvođene HDZ-om. Stoga sam siguran da će se naše članstvo i simpatizeri maksimalno uključiti u predizbornoj kampanji i pridonijeti još jednoj izbornoj pobjedi. Pozivam sve Varaždinke i Varaždince da na predsjedničkim izborima podrže aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, jer Hrvatska zna – poručio je Stričak.

Saborski zastupnik iz Varaždinske županije, HDZ-ov Josip Križanić istaknuo je da HDZ ima samo jednog kandidata: – To je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Uz predsjednika Vlade i HDZ, ona je jamac stabilnosti i sigurnosti, odnosno vanjskopolitičke sigurnosti i unutarnje političke stabilnosti. Jedna je poluga ove vlasti Vlada, a druga je poluga predsjednica. Jedina garancija stabilnosti i sigurnosti i daljnjeg rasta gospodarstva koje je evidentirano u posljednje tri godine jest ovakav tandem kakav imamo sada – kazao je Križanić.

Alen Runac, predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije, istaknuo je da u kampanju kreću s pozicije favorita. – Siguran sam u pobjedu predsjednice na predstojećim izborima, jer analizirajući njezinu konkurenciju zaključujem da je ona najbolji izbor. Predsjednica se dokazala u svojem dosadašnjem radu i vjerujem da će i sljedećih pet godina odraditi kvalitetno i uspješno. Nadam se da će to i naši glasači prepoznati – zaključio je Runac.

Komentari