na današnjoj pressici hdz-a

Varaždinski HDZ podržat će rebalans proračuna, ali i tražiti ispriku gradonačelnika

Objavljeno: 28.09.2016. 10:22

Zadnja izmjena: 28.09.2016. 10:46

Foto: Željko Porobija

Na jutros održanoj konferenciji za medije Damir Habijan, predsjednik varaždinskog HDZ-a, najavio je da će njihovi vijećnici na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća prihvatiti rebalans gradskog proračuna iz kojega je izbačena stavka o rješavanju bala.

Habijan je pritom napomenuo kako se od dosad održanih sjednica Gradskog vijeća na 80% njih raspravljalo o rebalansu proračuna.

- To samo svjedoči o stručnosti onih koji su ga donosili. - naglasio je lider varaždinskog HDZ-a, dodavši da je još u prosincu upozoravao na problem koji može nastati stavljanjem problema rješavanja bala u rebalans proračuna.

Iako i dalje imaju nekih primjedbi, HDZ ne želi da svojim eventualnim odbijanjem rebalansa zaustavi projekte koji su dobri, poput onog za pomoćnike u nastavi.

O Habuševom jučerašnjem nastupu: 'Očekujemo ispriku'

Najveći dio pressice bio je rezerviran za odgovor na stavove o Gradskom vijeću koje je na jučerašnjoj HNS-ovoj konferenciji za medije iznio gradonačelnik Habuš.

>> Habuš vijećnike nazvao najlošijima do sad i nada se da će rebalans ovaj put proći

Habijan je izjavio da je politički nekorektno tako kvalificirati kolege i da je spominjanjem "podzemlja" gradonačelnik uvrijedio 50 tisuća Varaždinaca.

Odbio je ocjenu gradonačelnika da se radi o najlošijem Gradskom vijeću do sada, jer ono donosi odluke na temelju prijedloga gradonačelnika.

- Očekujem da se gradonačelnik suzdrži od ovakve retorike. Isprika bi bila prihvatljivo rješenje. - izjavio je Habijan.

Uz to je kritizirao i gradonačelnikovo likovanje zbog odluke Visokog trgovačkog suda, jer je i on bio među onima koji su 2008. godine glasali za odluku koju je sud sada proglasio ništetnom.

>> Uz široki osmijeh Habuš i Branka Matavulj objavili: Čehokovi ugovori o balama su ništetni!

 

 

Komentari