velik zadatak pred novim šefom

FOTO: Mario Sambolec naslijedio Habuša - izbor protekao bez Štromara i velike pompe

Objavljeno: 14.11.2017. 21:28

Zadnja izmjena: 14.11.2017. 22:03

Foto: Arhiva

Nekoć najsnažnija stranačka organizacija u Varaždinu te vjerojatno najsnažnija podružnica HNS-a u cijeloj zemlji, večeras je održala izbornu skupštinu na kojoj se nije pojavio trenutni šef te stranke, vršitelj dužnosti predsjednika HNS-a Predrag Štromar.

Skupština se održala iza zatvorenih vrata kongresne dvorane u varaždinskoj Areni, daleko od stranačke pompe kakva je prošlih godina priređivana u maloj dvorani Arene Varaždin, uz svjetla pozornice. U predsjedanju skupštinom kojoj je nazočilo stotinjak kandidata sudjelovao je i Vlado Vlašić, dojučerašnji direktor Varkoma, a kao gost nazočne je pozdravio Damir Habijan, predsjednik gradskog HDZ-a, što na prvu može začuditi – ali je ipak riječ o koalicijskim partnerima na nacionalnoj razini.

Nisu bile glasine

Za novog predsjednika gradskog HNS-a s otprilike 90% glasova izabran je Mario Sambolec, kao što smo ekskluzivno i objavili uoči početka skupštine - čime se pokazalo da se nije radilo tek o kuloarskim pričama i glasinama. Sambolec je gradski pročelnik za komunalni sustav i urbanizam još od Habuševih mandata, a bio je i jedini kandidat za predsjednika. Za dopredsjednike izabrani su Igor Klopotan i Enriko Parlaj.

Premda novinari nisu pozvani na izbornu skupštinu, uspjeli smo nakratko ući i fotografirati skup. Na Sambolcu je veliki zadatak povratiti opasno narušeni stranački rejting, budući da je HNS na prošlim lokalnim izborima u gradu Varaždinu osvojio samo dva vijećnička mandata, nakon čega jednog izgubio prelaskom Vesne Dušak k Reformistima.

Komentari