Priopćenje

Varaždinski HNS: Tražimo hitno uklanjanje rampi kod Sveučilišta Sjever

Objavljeno: 01.11.2022. 13:08

Zadnja izmjena: 01.11.2022. 13:13

Kako smo ranije izvijestili, stanari, ali i studenti u POS naselju Jalkovečka ulica Varaždin žale se na gužve kod parkiranja uslijed zatvaranja dijela parkirališta za potrebe Sveučilišta Sjever, a o situaciji se danas oglasio i HNS.

Naime, varaždinski HNS traži uklanjanje dviju rampa postavljenih na parkiralištu koje je i ranije imalo manjak parkirnh mjesta. Navode kako je Sveučilište Sjever javno parkiralište pretvorilo u privatno, čemu se strogo protive te tvrde kako u vrijeme najvećih gužvi na parkiralištu Sveučilišta Sjever nalazi se tek nekoliko automobila, dok ostala mjesta zjape prazna.

- Istovremeno, studenti su se prisiljeni snalaziti, odnosno parkirati na ostalim lokacijama u naselju čime zauzimaju mjesta stanarima. Budući da je riječ o javnom parkiralištu koje je u vlasništvu Grada Varaždina, tražimo hitno uklanjanje rampi kako bi se zadovoljile potrebe i stanara i studenata i zaposlenika Sjevera - navodi Igor Klopotan, predsjednik gradskog HNS-a.

Podsjetimo, Grad Varaždin se o tome očitovao rekavši kako je sporna površina na kojoj je postavljena rampa u vlasništvu Grada Varaždina, no kako je koristi i u posjedu ima Sveučilište Sjever koje također određuje režim parkiranja.

Komentari